WATERLILY LAC


@ kasvattaja

Nimi Waterlily LAC "Vesi" Rekisterinumero VH15-029-0621
Rotu suomalainen ratsuponi-tamma (86,71875%) Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä ruunikko, 142 cm Kasvattaja Huttis,L'amour aux Chevaux
Syntynyt 07.10.2015 (8v) FIN Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Waterlily LAC tuli meille yhdessä Chantael LACin kanssa niiden kasvattajan haettua ponit takaisin edelliseltä omistajalta. Kumpikin poneista oli meille tullessaan melko huonossa kunnossa niiden turkki oli kiilloton ja takkuinen sekä molemmat olivat pahasti aliravittuja. Tarkastettuani kummankin sukutaulun huolellisesti totesin niiden kuitenkin olevan meille suvullisesti juuri sopivia etenkin Waterlilyn tapauksessa, sillä sen suvusta löytyy paljon jo lopettaneen Väinölän ponitallin kasvatteja sekä useita Nerian ponitallin kasvatteja. Huttis kertoi, että tammat voisivat matkustaa Hollantiin lentoteitse vasta parin viikon päästä, sillä niiden yleiskunnon pitäisi kohota vielä hieman ennen kuin ne olisivat valmiita matkustamaan uuteen kotiinsa, mikä sopi minulle mainiosti. Niinpä sovimmekin, että tammakaksikko lennätettäisiin uuteen kotiinsa huhtikuun puolenvälin paikkeilla.

Vesi on perusluonteeltaan oikea diiva, jonka kanssa on vaikea tulla toimeen, mikäli ei tiedä mistä naruista vetää. Tamma on nimittäin hyvin perso omenalle ja pienellä lahjonnalla siitä sukeutuu oikein mukava ponitamma. Lapsien käsiteltäväksi Vettä ei kuitenkaan voi jättää, sillä tamma on sen verran arvaamaton, etteivät aivan pienet lapset sille pärjää. Vesi tarvitseekin hieman isomman kokeneen hoitajan, joka tekee neidille heti kertaheitolla selväksi kuka määrää, vaikka omenoilla lahjominen auttaakin jonkin verran neidin tuittupäiseen käytökseen. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä olisi Vesi syytä sitoa tiukasti kiinni, sillä neidin ollessa vapaana sitä saa olla kokoajan komentamassa pysymään paikoillaan tai torumassa kun se yrittää näykkäistä hoitajaansa käsivarresta. Harjattaessa Vesi malttaa sentään jotenkin käyttäytyä ja seistä aloillaan, mikäli kyseessä on aivan pikainen harjaus. Kuitenkin esimerkiksi pestessä Vesi ei osaa käyttäytyä lainkaan ja se on laitettava molemmin puolin ketjuilla kiinni vesiboksissa minkä lisäksi pesijän on varottava tamman kavioita, sillä Vesi ei pidä lankaan vedestä ja saattaa jopa potkaista varomatonta hoitajaa. Satulan Vesi antaa laittaa ongelmitta, mutta suitsittaessa olisi kuolaimet syytä lämmittää huolellisesti ennen kuin niitä yrittää tammalle tarjota, sillä neiti ei yksin kertaisesti suostu ottamaan kylmiä kuolaimia suuhunsa. Talutettaessa Vesi tarvitsee määrätietoisen taluttajan narunvarteen, sillä tamma testailee taluttajaansa tuontuostakin loikkimalla sivuille ja näkemällä olemattomia mörköjä pusikoissa. Muut hevoset kannattaa neidin kanssa kiertää kaukaa, sillä vaikka tamma ei varsinaisesti ole vihamielinen toisia hevosia kohtaan arvostaa se omaa tilaansa, että potkaisee liian lähelle sattunutta toista hevosta epäröimättä.

Ratsastettaessa Vesi ei ole lainkaan niin hankalasti käsiteltävä kuin maastakäsin vaan itseasiassa oikein näppärä ratsu, joka kelpuuttaa selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan. Ei tamma kuitenkaan mikään laiskimus ole vaan kulkee ihan omalla moottorilla ilman sen kummempia patisteluja. Vedelle riittävät vain aivan hiuksenhienot avut, muttei se pahastukaan, vaikka joku nykäisisi joskus vähän kovempaa suusta tai potkaisisi kovemmin kylkiin. Jatkuvaa kovakouraista käsittelyä tamma ei kuitenkaan siedä ja yleensä sen kanssa ratsastetaankin siten, että ratsastajalla on aivan minimaalinen tuntuma tamman suuhun. Vedellä on kolme puhdasta askellajia, joissa on mukava istua, vaikka tamman ravi vaatiikin ratsastajalta hieman vatsalihaksia. Kouluratsunahan Vesi on hyvin osaava ja taitaa liikkeet aina Vaativa B - tasolle asti. Vesi ei kuitenkaan putoa muotoon automaattisesti ratsastajan kerätessä ohjat vaan ratsastaja saa tehdä ihan kunnolla töitä sen eteen että neiti kulkisi kauniisti muodossa selkä pyöreänä ja kaula kaarella. Uudet liikkeet tamma oppii hyvin nopeasti eivätkä edes vaikeat liikkeet tuota sille vaikeuksia, kunhan selässä istuva ratsastaja tietää mitä on tekemässä.

i. Väinölän Lucas
KRJ I
rp 73.4375%
ii. Väinölän Enrique
KRJ I
rp 68.50%
iii. Väinölän Carlos
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II
rp 50% (fwb x nf)
iie. Väinölän Secret
KRJ II
rp 87.50%
ie. Miss Riot
rp 81.125%
iei. Väinölän Emporio
KRJ I,YLA II
rp 62.50%
iee. Väinölän Divadona
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,NFL I
nf
e. Poniniemen Pione
Ch,KTK II
nf
ei. Sir Callahan LAC
Ch,KTK II,KRJ I,NFL I
eii. Apollo VIE
KRJ II,YLA III,NFL II
eie. Nerian Lyrebird
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II,YLA II,NFL II
ee. Nerian Bronte eei. Breezy Fighter
KRJ II,YLA III
eee. Nerian Bonita

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.