WATSON VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Watson von Gateaway "Vattu" Rekisterinumero VH15-021-0547
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 05.02.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Watson von Gateaway sai alkunsa nähdessäni tuttavani Cannabian tarjoavan orejaan ulkopuolisten käyttöön eräällä usein vierailemallani foorumilla aloin oitis katsoa tarjolla oleville oreille tammoja Gateawaystä. Löysinkin kolmelle oriille tammat omasta tallista ja riensin oitis kysymään Cannabialta sopisivatko astutukset. Astutukset sopivat Cannabialle hyvin, joten Lasariuksen emä Wassermelon Drab matkusti vierailulle Ramant Warmbloodsiin Shadowplay AIR:in vieraaksi. Tätä yhdistelmää mietin enemmän kuin kahta muuta, sillä sekä Wassermelon Drabin että Shadowplay AIR:n suvuista löytyi paljon kadonneita nimiä. Kuitenkin kummallakin löytyi kolmannesta polvesta paljon upeita ja palkittuja hevosia kuten Skyé,Vamps&Wolves,Waldnymphe,Shanghai,Draven GER ja Ambrosius F. Helmikuun alussa vuonna 2015 Wassermelon Drab sitten putkautti maailmaan terveen orivarsan, joka sai nimekseen Watson von Gateaway, Sherlock Holmesin apulaisen tohtori Watsonin mukaan.

Luonteeltaan Vattu on hyvin utelias oriherra, jonka on pakko saada tutkia uudet ihmiset päästä varpaisiin. Ori tekeekin perusteellisen tarkastuksen kaikille karsinaansa tulijoille ja muistaa myös nuuhkia taskut, siltä varalta että karsinaan tullut ihminen on unohtanut herkkupaloja taskuunsa. Vattu onkin kovasti herkkupalojen perään ja etenkin sokeria ori rakastaa ylitse kaiken, vaikka kelpaavat sille porkkanat ja omenatkin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Vattua ei täydy välttämättä sitoa kiinni, vaikka ori välillä vähän liikehtiikin, sillä se kyllä lopettaa levottoman liikehdintänsä käskettäessä. Harjattaessa Vattu nauttii saamastaan huomiosta ja saattaa jopa yrittää änkeä hoitajansa syliin rapsutettavaksi. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta nuuhkittuaan ensin satulan ja suitset huolellisesti. Talutettaessa Vattu seuraa kiltisti taluttajansa perässä ilman riimunnaruakin. Muiden hevosten seurassa haluaisi päästä tutustumaan kaikkiin uusiin tulokkaisiin eikä oikein tunnu ymmärtävän, etteivät kaikki ole niin sosiaalisia.

Ratsastettaessa Vattu on mukavan herkkä avuille eikä temppuile. Ori noudattaa ratsastajansa pienintäkin pohje-ja ohjasapua välittömästi, joten sillä riittävän vain aivan hiuksen hienot avut, vaikkei herra varsinaisesti vedäkään hernettä nenään, jos sitä joskus käsitteleekin hieman kovakouraisemmin. Vattu on kuitenkin hyvin mielyttämishaluinen ja oppimisenhaluinen ratsu, jonka kanssa on oikea ilo työskennellä. Ori oppii vaikeatkin liikkeet nopeasti, mutta tarvitsee paljon kertausta. Vatun askeleet ovat ilmavia ja näyttäviä, mutteivät kaikkein pehmeimmästä tai lennokkaasta päästä. Oriin lisäykset eivät olekaan kaikista näyttävimmästä päästä, mutta Vatun kootut askellajit sen sijaan ovat näkemisen arvoisia. Erityisen lahjakas ori on kuitenkin laukkapirueteissa, joista herra suoriutuu moitteettomasti. Ori ei kuitenkaan ole mikään automaatti, vaikka onkin mielyttämisenhaluinen. Vattu nimittäin kyllä osaa luistaa työnteosta heti tilaisuuden tullen, mikäli ratsastajan huomio herpaantuu vähäksikään. Keskittyessään ori on kuitenkin komea näky suorittaessaan vaativan tason koululiikkeitä selkä pyöreänä ja kaula kaarella.

i. Shadowplay AIR ii. Highway Starr SIN iii. Verano Starr SIN
iie. Serenade F
ie. Serpentia W!
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
iei. Bahama West Rox
iee. Spidraphile PB
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I
e. Wassermelon Drab ei. Micah Neo eii. Shade v. Rouce
eie. Montana Neo
ee. Modesty Neo
kadonnut
eei. Still Nameless
KRJ I
eee. Jocasta Neo

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.