WELLINGTON III


@ Katrinelund

Nimi Wellington III "Velli" Rekisterinumero VH15-011-0343
Rotu hannover-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 170 cm Maahantuoja Grey Hanoverians
Syntynyt 11.11.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Wellington III tuli meille turjakkeelta Grey Hanoveriansista tämän myydessä joitain tallinsa hevosia pois jaloista. Turjakkeen laatiman myyntitopikin otsikkona oli osuvasti m: hannoverhevosia (kisattuja), joten rupesin enemmän kuin innoissani selailemaan läpi myytävien joukossa olevia tuontihevosia. Hartaana toiveenani oli löytää pari tuontisukuista tammaa, mutta näitä turjakkeella ei valitettavasti ollut tällä kertaa myynnissä. Sen sijaan myytävänä oli kaksi tuontisukuista hannover oria, joista päädyin hetken harkittuani tekemään tarjousta. Turjake suostui molemmat meille myymään, joten allekirjoitin kauppakirjat mukisematta, vaikka orit olivatkin hieman kalliimpia kuin olin ajatellut.

Velli ei ole luonteeltaan yhtään orimainen vaan päinvastoin oikea herrasmies, jolta ei voi odottaa kuin moitteetonta käytöstä. Ori tietää täsmälleen kuinka käyttäytyä tilanteesta riippumatta eikä koskaan hermostu, vaikka sattuisi mitään. Aivan pieniä lapsia ei Vellinkään kanssa kuitenkaan uskalla jättää yksin, sillä ori on aina ori oli ori sitten kuinka rauhallinen tahansa. Näin ollen myös Vellillä on taipumusta flirttailuun tammojen lähettyvillä, jolloin se helposti unohtaa ihmisten läsnäolon. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Velliä kuitenkaan täydy sitoa kiinni, sillä ori kyllä seisoo hyvin aloillaan käskettäessä. Harjauksesta Velli pitää eikä tiedäkään mitään parempaa kuin juuriharjalla rapsuttelu sen lavan kohdalta. Varusteet Velli antaa laittaa vaikeuksitta. Talutettaessa ori seuraa taluttajaansa rauhallisesti eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa ori omaa moitteettomat käytöstavat eikä koskaan haasta riitaa.

Ratsastettaessa Velli on mukavan herkkä, muttei kuitenkaan mikään aivan mahdoton tapaus, vaikka herkkä onkin. Ori vastaa ratsastajansa pienimpiinkin apuihin tunnontarkasti, muttei toisaalta pahastu, vaikka sitä joskus nyppäisiskin suusta vähän kovempaa. Velli ei näin ollen ole turhan valikoiva ratsastajiensa suhteen vaan kelpuuttaa selkäänsä hieman aremmankin ratsastajan. Orin askellajit eivät ole siitä kaikista mukavimmasta päästä ratsastajalle istua, mutta näyttävyyttä niistä löytyy senkin edestä. Omimmillaan Velli on kouluaitojen sisäpuolella saadessaan suorittaa vaativan tason koululiikkeitä, jotka se taitaa kellon tarkasti ilman pienintäkään ongelmaa, mikäli ratsastaja tietää mitä on tekemässä. Ori nimittäin vaatii ratsastajaltaan selkeät ja napakat avut pystyäkseen suoriutumaan vaativan tason koululiikkeistä virheettä.

i. Wellington II
hann,rnkm,172cm
ii. Wellington
hann,trn,176cm
iii. Waltzhaüssen
hann,trn,175cm
iie. Razel
hann,tprt,170cm
ie. Franzeska
hann,rnkm,168cm
iei. Fidalgo
hann,trn,172cm
iee. Anasthasia
hann,rnkm,165cm
e. Dorothea
hann,tprt,164cm
ei. Dandelion
hann,m,175cm
eii. Dandelius
hann,trt,175cm
eie. Emrika GER
hann,mrn,160cm
ee. Queenbee
hann,mkm,165cm
eei. Quentin GER
hann,prn,169cm
eee. Ophelia GER
hann,rtkm,162cm

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.