WHY-WHISKY '66


@ kasvattaja

Nimi Why-Whisky '66 "Whisky" Rekisterinumero VH04-044-3869
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 170 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 01.09.2007 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Why-Whisky '66 tuli meille sylvesterin vähentäessä Tiilikanojan hevoskantaa. Tästä upeasta tammasta oli kiinnostunut muutama muukin, mutta koska olin ihallut Whiskyä jo pidemmän aikaa sylvester suostui sen minulle myymään. Lensin heti samana päivänä Suomeen saatuani tietää sylvesterin myyvän minulle tamman. En yksinkertaisesti malttanut odottaa tamman saamista uuteen kotiinsa Hollantiin. Mieheni sanoi minun olevan hullu lähtiessäni hakemaan hevosta myöhään illalla ja ettei se hevonen sieltä mihinkään karkaisi, vaikka odottaisin seuraavaan päivään. En kuitenkaan kuunnellut mieheni vastaväitteitä vaan lensin yksityiskoneellani Tiilikanoja tallin lähimmällä lentokentälle Suomessa. Kaartaessani vuokra-autollani Tiilikanojan pihaan sylvester oli minua vastassa tallin pihalla satuloidun Whiskyn kanssa. Vaihdettuani ratsastuskamppeet ylleni menimme valaistuun maneesiin, missä saatoin kokeilla tammaa. Huomasin heti Whiskyn olevan kuuliainen ja reipas ratsu. Onnistuneen koeratsastuksen jälkeen jätimme Whiskeyn hoitajansa huomaan ja siirryimme toimistoon hoitamaan paperit kuntoon. Saatuamme paperit kuntoon Whisky lastattiin traileriin ja käänsin auton nokan kohti lentokenttää.

Whisky suhtautuu elämään rennoin ottein eikä turhia hötkyile.Hoidettaessa Whisky ottaa rennosti ja antaa hoitajansa tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa. Whisky ei kuitenkaan pidä kiinnisitomisesta ja se onkin aina pidettävä vapaana karsinassaan tai helvetti pääsee valloilleen. Välillä tammaa saa kyllä komentaa pysymään aloillaan, mutta yleensä Whisky seisoo rauhallisesti aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Harjattaessa Whisky käyttäytyy kunnollla, mutta tamma on hivenen päänarka, joten sen päänlähettyvillä on syytä käyttää vain pieniä ja rauhallisia liikkeitä. Satuloitaessa Whisky osaa näyttää hapanta naamaa, muttei kuitenkaan tee mitään, vaikka näyttäisikin happamalta kuin sitruuna. Talutettaessa Whisky ei aiheuta ongelmia vaan seuraa rauhallisesti taluttajan perässä minne tämä sitten meneekin. Oreihin Whisky suhtautuu todella kylmäkiskoisesti, mutta nauttii kuitenkin toisten tammojen seurasta.

Ratsastettaessa Whisky on kuuliainen ja reipas ratsu, joka aina yrittää parhaansa. Toisin sanottuna joka ratsastajan unelmahevonen. No ehkei ihan unelma, sillä tamman epätasaiseen askellukseen tottuminen ottaa aikansa. Toisaalta kun Whiskyn saa kulkemaan muodossa myös sen askellus muuttuu sulaammaksi ja näin ollen ratsastajalle mielyttävämmäksi istua. Whisky on kouluratsu henkeen ja vereen minkä voi jo päätellä sukutaulussa esiintyvistä lukuisista krj:n laatuarvostelussa palkituista hevosista. Sukulaistensa tavoin Whisky onkin kuin kotonaan kouluaitojen sisäpuolella eikä mikään liike ole sille liian vaikea. Erityisen taitava tamma on piruettien kanssa kun taas lisäykset ovat tamman heikkokohta. Maastossa Whisky on oma rauhallinen itsensä eikä säiky mitään. Näin ollen tamma onkin loistava maastoratsu aloittelijoille ja aremmille ratsastajille, jotka tarvitsevat maastoon pomminvarman ratsun.

i. Schwartz Harlekin RW
KRJ III,YLA III
ii. Sultan I Deverce
VIR MVA Ch,KTK II
iii. Sultan's Harem
iie. Violet Lupin
ie. Mystical Avenue
VIR MVA Ch,KTK II
iei. Second Cloud
iee. Hey Jolie
e. Fatal Tempter SIN
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II
ei. Mafia GER
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
eii. Mafioso II
eie. Annabelle
ee. Suntanzer PASS
KRJ I
eei. Rubinstern
KRJ III,YLA III
eee. Rosentanzer
KRJ IV

NJ
11.09.2016 Mandelbacke lk 02: Holsteininhevostammat 01/06 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.