WOLFMAN VON GATEAWAY


@ Landgestüt Celle

Nimi Wolfman von Gateaway "Susi" Rekisterinumero VH16-031-0117
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 20.11.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Wolfman von Gateaway sai alkunsa huomatessani sadun tarjoavan kasvattiani Wolfsangel von Gateaway liisinkiin ulkopuolisille. Wolfsangelin myyminen oli ollut minulle aikoinaan kova pala, sillä olihan sen emä yksi suosikeistani, joten sadun tarjotessa Wolfsangelia jalostukseen soitin hänelle oitis, josko tamma haluaisi tulla kasvattajansa luokse liisinkiin yhden varsan ajaksi. Satu kysyi oliko minulla jo ori Wolfsangelille valmiiksi katsottuna, mihin vastasin myöntävästi esitellen hänelle orini Oscar von Gateaway sukutaulua. Wolfsangelin astuttaminen Oscarilla kävi onneksi sadulle paremmin kuin hyvin, joten Wolfsangel matkusti seuraavalla rahtilennolla Hollantiin kasvattajansa hoiviin. Parin päivän levon jälkeen Wolfsangel astutettiin Oscarilla menestyksekkäästi ja marraskuun loppupuolella vuonna 2015 maailmaan sitten putkahti massiivinen orivarsa, joka sai nimekseen Wolfman von Gateaway.

Susi on vanhempiensa tavoin oikein hyväkäytöksinen oriherra, jolta tosin löytyy myös ripaus isänisänsä tulisuutta. Ori ei kelpuuta hoitajakseen aivan ketätahansa vaan valikoi hoitajansa huolella. Suden hoitajilta edellytetäänkin jääräpäisyyttä ja johdonmukaisuutta, sillä ori ei aina ole siitä kaikkein helpoimmasta päästä käsitellä. Yleensä ori kuitenkin käyttäytyy sangen mallikelpoisesti eikä pahemmin temppuile mikäli sen kanssa pysyy jämäkkänä. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Susi kannattaa sitoa kiinni, sillä ori ei kovin kauaa jaksa seistä aloillaan hoivattavana. Harjattaessa Susi kutiaa herkästi, joten sitä saa harjata ihan reippain ottein tai ori alkaa viuhtoa kiukkuisesti hännällään ja potkia karsinansa takaseinää. Varusteet ori antaa laittaa mukisematta eikä vastustele kunhan hoitaja muistaa kiristää satulavyön hellävaroen niin ettei ihoa jää vyön väliin. Talutettaessa Susi saattaa hieman esiintyä tammojen lähettyvillä. mutta muuten ori käyttäytyy kaikinpuolin kunnollisesti eikä temppuile. Muiden hevosten lähettyvillä ori ei haasta riitaa, mutta osaa kyllä puolustaa itseään tarpeen tullen.

Ratsastettaessa Susi on erittäin herkkä avuille eikä siedä pienintäkään suusta nyppäystä tai vähänkään kovempaa kosketusta kylkiinsä. Susi tarvitseekin ratsastajan, joka kohtelee sitä silkkihansikkain, sillä kovakätistä käsittelyä ori ei siedä lainkaan. Pehmeä apuisen ratsastajan kanssa ori kuitenkin toimii kuin unelma eikä temppuile pienimmässäkään määrin. Susi omaa lennokkaat ja näyttävät askellajit, jotka tosin vaativat ratsastajalta hieman vatsalihaksia, sillä etenkin oriin ravi on pompottavaa. Kouluratsuna Susi on oikea oppimestari eikä välitä, vaikka ratsastajan avut olisivat joskus vähän miten sattuu kunhan apujen pehmeys on kohdillaan. Herkkyytensä takia orilla ratsastavat kuitenkin vain kokeneet ratsastajat, sillä aloittelijat tuppavat nyppimään oria suusta sen verran, että herra hermostuu. Ori rakastaa suuren yleisön edessä esiintymistä ja se tuntuukin saavan aina lisää virtaa kilpailuissa, mikä ei ole ollenkaan huonompi juttu, sillä ori saattaa kotona harjoituksissa olla melko tahmea. Suden kanssa saa tehdä kunnolla töitä, sillä ori ei automaattisesti tipu oikeaan muotoon ratsastajan kerätessä ohjat. Muodossa kulkiessaan ori on kuitenkin upea näky kulkiessaan kaula kaarella selkä pyöreänä.

i. Oscar von Gateaway
KTK II,KV II
ii. Sokerikuun Ser Hound
KTK I
iii. Gucci CF
iie. Vuvuzela Vegas
ie. Golden Globe of Romulus
Ch,KTK II
iei. TN Will of Iron
Ch, KRJ II
iee. Hope of Scorpia
KRJ II
e. Wolfsangel von Gateaway
KV II
ei. Wolf's Scratch
KRJ III
eii. Wolf's Sarcastrophe
KRJ I
eie. Wolf's Brightside
KRJ I
ee. Sokerikuun Supernal Dreamer eei. Let's Duck Sammy&Dean Vegas
Ch, KTK II
eee. Sokerikuun Chimer

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.