WYAT SAFFRON FINCH


@ Pulmu N.

Nimi Wyat Saffron Finch "Safron" Rekisterinumero VH14-017-0458
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus ko Helppo B vvj Noviisi
Väri & säkä tummanrautias, 101 cm Kasvattaja Miia Maria, Konkkaronkka
Syntynyt 25.07.2014 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Wyat Saffron Finch tutummin Safron ei ehkä omaa kilometrin pituista sukua täynnä palkittuja nimiä, mutta muuten tamma on kaikin puolin herttainen. Olin vannonut, etten ostaisi enempää poneja vähään aikaan, mutta huomattuani tämän ponin suvussa olevat nimet pidemmällä sukutaulussa en tietenkään voinut vastustaa kiusausta tehdä siitä tarjous. Koska muita kiinnostuneita ei ollut sain luvan tulla noutamaan sympaattinen tammavarsa uuteen kotiinsa Hollantiin heti vieroituksen jälkeen.

Safron on kaikin puolin sympaattinen tammaneiti ja tuleekin erinomaisesti toimeen kaikkien kanssa olivat kyseessä sitten ihmiset tai toiset hevoset. Tamma onkin mukavan jovaali hoidettava, sillä karsinassa ollessaan tamman lempipuuhaa on nukkuminen eikä se pahemmin välitä mitä ihmiset sen karsinassa tekevät. Tosin Safronin saaminen ulos karsinasta voi olla toisinaan työn ja tuskan takana, sillä tamma haluaisi vain nukkua eikä sitä oikein jaksaisi kiinnostaa mukavasta karsinasta poistuminen. Kauraämpärillä maanitellen Safronin tosin saa liikkeelle, sillä tamma on sangen perso kaikenlaisille herkuille. Juuri tuo ominaisuus vajota syvään uneen karsinassa ollessa tekee Safronista kuitenkin erittäin helpon hoidettavan, jonka kanssa harjaaminen tai muutkaan hoitotoimenpiteet eivät aiheuta ongelmia. Tosin kavioita voi joutua hieman maanittelemaan ylös, mutta muuten sen kanssa ei ongelmia ilmene. Varusteetkin Safron antaa laittaa silmäänsä räpäyttämättä, vaikka satulavyön sattuisikin kiristämään hieman kovaotteisemmin. Talutettaessa tamma on jokseenkin hidas ja seuraa taluttajaansa usein vielä puoliunessa. Muiden hevosten kanssa Safron tulee toimeen erinomaisesti eikä varmaan ole olemassa toista hevosta joka ei tästä sympaattisesta tammasta pitäisi.

Ratsastettaessa Safron tuppaa olemaan oikea laiskamato, jota ei ilman raippaa tahdo saada mitenkään liikkeelle. Laiskuudestaan huolimatta tamma on erinomainen ratsu aloittelijoille ja vammaisille, sillä se on myöskin 100% pomminvarma eikä varmasti säiky mitään. Tamman moottorin käyntiin saaminen vain voi olla vaikeaa ja Safron tarvitseekin jatkuvasti runsaasti eteenpäin vieviä apuja että se myös pysyisi liikkeessä. Safron kun on sitä mieltä, että hullu töitä tekee ja alkaa laiskotella heti tilaisuuden tullen. Koulua Safron kyllä menee ihan hyvin mikäli vain moottorin saa ensin kunnolla käyntiin. Vaikka tamma ei aivan olekaan se kirkkain kouluratojen tähti se osaa kumminkin hyvin perusasiat ja liikkeet Helppo B-tasolle asti. Esteet ovat Safronin mielestä jokseenkin tarpeettomia eikä sillä niitä kyllä hypätäkään satunnaista puomityöskentelyä lukuunottamatta. Maastossa Safron on mukavan rento köpöttelyratsu, jonka kanssa uskaltaa hyvin mennä suurempienkin teiden lähettyviltä mikäli vain tarvitsee. Tamma kun ei pahemmin välitä ohikulkevista autoista.

Kouluratsastuksen lisäksi Safronilla kilpaillaan myös valjakkoa. Tamma pitääkin huomattavasti enemmän kärryjen vetämisestä kuin ratsastajan kantamisesta selässä ja onkin näin ollen hivenen reippaampi valjakkoa treenatessa. Tosin Safronin kanssa saa olla todella tarkka ohjasapujen kanssa tai se menee minne huvittaa mikäli ohjastaja ei pysy tarkkana. Kouluosuus on tamman mielestä ihan ok kunhan siltä vain ei odoteta liikoja. Tarkkuusosuudella Safron kyllä osaa luistaa työnteosta ja mennä liian läheltä portteja mikäli ohjastaja ei pysy valppaana. Tarkkuusosuudelta Safron usein kerääkin eniten virhepisteitä riippuen siitä kuinka skarppina ohjastaja pysyy tarkkuusradan läpi. Maratonosuuden tamma hoitaa aina kunnialla läpi ilman sen kummempia ongelmia. Tosin hellesäällä Safron saattaa olla jonkinmoinen kiukkupussi ja hieman oikutella raskaalla maratonosuudella.

i. Tiilikan Hippiäinen ii. Common Shelduck Inc
iii. Kullan Veikko
iie. Tuohimäen Meretic
ie. Amfibi KH iei. Damon Dalton KH
iee. Memi Adalmina KH
e. Snowflake v. Moons ei. Tommy v. Shandi eii. Ivan v. Cornell
eie. Ruiskukan Madonna
ee. Moons Teardrop
KTK II,ERJ III,YLA I
eei. Revolt v. Ki
KTK III,KRJ II,YLA II
eee. Wiona v. Raad
YLA I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

VVJ
ainoastaan sijoitukset
01 22.11.2014 Fiktio lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 05/40
02 28.11.2014 Kilpailukeskus Bailador lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/26

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.