WYOMING WHISKEY VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Wyoming Whiskey von Gateaway "Viski" Rekisterinumero VH14-021-0607
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 165 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.12.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2015
Rakenne: 8 Käynti: 3 Ravi: 2 Laukka: 3 Lisäpisteet: 0 Ratsastettavuus: 4 Luonne: 5 Suku: 11,5 p.
Yhteensä: 36,5p. KV-II

Wyoming Whiskey on nimetty emänsä kunniaksi erään amerikkalaisen viski merkin mukaan. Sparrow-mindin tarjotessa joitain orejaan ulkopuoliseen jalostukseen oli trakehner ori Rock'N'Rowland yksi niistä oreista joihin iskin oitis silmäni sukutaulun vuoksi. Minulta löytyi parikin tammaa, jotka olisivat voineet lähteä Rock'N'Rowlandin luokse vierailulle, mutta lopulta päädyin virtuaalitalli Yaven kasvattiin Whiskey 54. Yhdistelmä sopi onneksi myös sparrow-mindille, joten Whiskey 54 lennätettiin Rock'N'Rowlandin kotitilalle, missä ori sai astua sen pariin otteeseen. Paria päivää myöhemmin Whiskey 54 palasi takaisin kotitilalleen Hollantiin. Whiskey 54:n tiineysaika sujui rauhallisissa merkeissä ja joulukuun alussa vuonna 2014 maailmaan putkahti kaunis tammavarsa, jolta odotamme vielä suuria.

Viski on emänsä tavoin hieman hankalasti käsiteltävä eikä sovellu aivan arkajalkojen käsiteltäväksi. Tämä jo siksi, että tammalla on kieroutunut huumorintaju ja se tuntuu jopa nauttivan hoitajansa liiskaamisesta karsinan seinää vasten, hampailla uhittelusta ynnä muista vastaavista jekuista. Viskin kanssa tarvitaankin pitkää pinnaa, sillä tamma kyllä tietää kuinka parhaiten koetella hoitajansa hermoja. Huutaminen ja kiroilu eivät Viskin kanssa vie pitkälle, mutta jämäkällä ja määrätietoisella käsittelyllä tamman saa jopa käyttäytymään kunnolla. Harjaus sujuu tamman kanssa hieman vaihtelevasti päivästä riippuen. Joinain päivinä neiti jaksaa seistä hyvin aloillaan nauttien harjan hierovista liikkeistä kun taas toisina päivinä tamma ei jaksaisi seistä aloillaan sekuntiakaan. Neidin vaihtelevien mielialojen vuoksi se olisikin hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajaksi. Varusteita Viski ei anna laittaa ilman jonkin valtakunnan tappelua. Suitsia laitettaessa tamma viskaisee päänsä hoitajansa ulottumattomiin ja sille saakin ärähtää melko kiukkuisesti ennenkuin neiti suvaitsee laskea päänsä alas. Talutettaessa Viskin kanssa saa olla kokoajan valppaana, sillä koskaan ei tiedä mitä tamma seuraavaksi keksii. Viski suorastaan rakastaa muiden hevosten ärsyttämistä, minkä takia tamma joutuukin usein tappeluihin. Tästä syystä tamma tarhataankin yksin eikä sitä paranisi päästää muutenkaan liian lähelle muita hevosia.

Viskin selkään on moni ratsastaja noussut suurin odotuksin, sillä onhan tamman sukutaulu täynnä palkittuja kouluhevosia. Hyvin pian tamman selkään nousun jälkeen moni on kuitenkin antanut periksi ja noussut pois neidin selästä päätään pudistellen. Viski kun on hyvin herkkä suustaan ja kyljistään monen mielestä jopa turhan herkkä. Kuitenkin rauhallisen ja johdonmukaisen ratsastajan kanssa tamma toimii kuin unelma, kunhan ratsastaja vain muistaa käyttää kaikista minimalistisimpia apuja. Viskillä on pitkä ja joustava askellus, johon tottuminen tosin ottaa aikansa, sillä neidin askellus ei ole kaikista mukavimmasta päästä. Kouluratsastus on tammalla vahvasti verissä ja se viihtyykin parhaiten kouluaitojen sisäpuolella. Tämä näkyy tavassa, jolla tamma ylpeästi kantaa itseään hurmaten minkä tahansa yleisön. Viskin vahvuuksiin kuuluuvat piaffe ja passage, mutta eivät muutkaan liikkeet tuota sille pahemmin vaikeuksia. Tamman lisäykset tosin jäävät helposti vaillinaisiksi, joten ratsastajan olisi syytä antaa lisäyksiä varten reippaat avut. Maastossa Viski ei ole turhan reipas muttei myöskään mikään laiskimus. Ratsastajan olisi myöskin syytä pysyä valppaana Viskin kanssa sillä, tammalla on taipumusta säikkyä puskissa piileskeleviä mörköjä aina ratsastajan huomion herpaantuessa ja pudottaa ratsastajansa tienpintaan pölyä nielemään.

i. Rock'N'Rowland ii. Psychobill Rock
KRJ I,YLA III
iii. Skyé
VIR MVA Ch,KTK II
iie. Schizophrenic
KRJ III
ie. Romantigoth PB iei. Into the Labyrinth
KRJ II,YLA II
iee. Before the Bleeding Sun
KRJ II,YLA II
e. Whiskey 54 ei. Cocaine Blues SIN
Ch,KRJ II
eii. Wolfie D
KRJ II,YLA II
eie. Waldnymphe
ee. Andromeda WL
Ch,KTK III,KRJ II
eei. Captain Morgan
KRJ II
eee. Serafi Sun
KRJ II

ei jälkeläisiä

NJ
24.01.2015 Einfall lk 02: Trakehnerit 04/12 irtoSERT
03.04.2015 Einfall lk 05: Trakehnertammat 03/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa ainoastaan porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.