Tuulenpesän Kartano

Raatteen Aura

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ VRL-00884

NIMI Raatteen Aura "Aura" Rekisterinumero VH18-018-1536
SYNTYNYT 30.12.2017 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri vaaleanpunarautias SÄKÄKORKEUS 158 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Raatteen Suomenhevoset
Koulutustaso ko Helppo A re 90cm SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Raatteen Aura on näitä hevosia joiden hankintaa mietin pitkään ja hartaasti enkä rynnännyt tekemään siitä oitis tarjousta myynti-ilmoituksen nähtyäni. Tällä kertaa odottaminen ei tosin kannattanut, sillä tamma ehdittiin jo myydä siinä välissä kun pohdiskelin josko se olisi meille sopiva. Paria viikkoa myöhemmin tamma tuli kuitenkin uudelleen myyntiin, jolloin olin heti valppaana ja teinkin siitä heti ostotarjouksen toiselle Raatteen suomenhevosten omistajista Jerelle, joka lupasi palata asiaan keskusteltuaan tarjouksestani tallin toisen omistajan sonyan kanssa. Kovin kauan minun ei täytynyt kuitenkaan odottaa vastausta, sillä Jere soitti jo parin tunnin päästä, että voisin tulla hakemaan Auran uuteen kotiinsa, joten hyppäsin saman tien hevosauton puikkoihin ja lähdin ajelemaan kohti Raatetta.

Aura on perusluonteeltaan hyvin sympaattinen tammaneiti joka kuitenkin ehkä hieman yllättäen ei ole kovinkaan kiltti muille hevosille vaan häätää ne armotta pois omasta tilastaan. Ihmisten seurassa tamma kuitenkin on parhaalla käytöksellään sietäen näitä huomattavasti paremmin kuin toisia hevosia. Hoitotoimenpiteiden aikana Aura seisoo karsinassaan kiltisti aloillaan, mutta ulkona ja käytävällä hoidettaessa se saattaa hieman irvistellä ohitseen kulkeville toisille hevosille. Harjattaessa tamma seisoo aloillaan täysin rentona mistä todisteena se lepuuttaa usein toista takajalkaansa ja sen korvat sojoittavat sivuille. Varusteita laitettaessa saattaa yrittää näykkäistä hoitajaansa mikäli tämä kiristää satulavyön kireälle liian nopeasti. Talutettaessa neiti seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä joskin sen kanssa ei kannata mennä turhan lähelle muita hevosia, sillä tamma saattaa vaikka potkaista näitä mikäli nämä tulevat liian lähelle. Muiden hevosten seurasta tamma ei pidä kuten edellä on tullut jo mainittua ja näin ollen punainen rusetti kuuluukin sen vakiovarustuksiin kilpapaikoilla minkä lisäksi se myöskin tarhataan aina yksin.

Ratsastettaessa Aura on suhteellisen herkkä suustaan ja se tarvitseekin näin ollen helläkätisen ratsastajan, jolla on ennestään kokemusta herkistä hevosista. Tammaa nimittäin pitää käsitellä samanaikaisesti hellinottein, mutta määrätietoisesti ja tarkasti, sillä neiti ei ota vastaan apuja jotka ovat vain vähän sinnepäin. Neidillä on tahdikkaat ja lennokkaat, joskin matalat askellajit, joista ei paljoa näyttävyyttä löydy. Kouluratsuna tamma on suhteellisen osaavaa sorttia, mutta hivenen laiska ja jäykkä kyljistään, joten se tarvitseekin kunnollisen alkulämmittelyn. Kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen Aura kuitenkin taipuisi vaikka solmuun mikäli siltä sitä pyydetään, muttei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi, sillä neiti on mitä osaavin luistamaan työnteosta mikäli sille vain annetaan tilaisuus. Uudet koululiikkeet tamma oppii nopeasti joskin sillä on taipumusta hutiloida ellei siltä vaatimalla vaadi virheetöntä suoritusta. Esteratsuna Auralla on hieman puutteellinen hyppytekniikka, mutta se hyppää kuitenkin virheettömästi hieman alle metristen esteiden ylitse kunhan ponnistuspaikkojen valinnat onnistuvat aivan nappiin. Kaikeksi onneksi tamma itse on hyvä määrittelemään oikeat ponnistuspaikat, joten ratsastajan ei oikein täydy tehdä muuta kuin ohjata. Neiti ei pelkää erioisiakaan esteitä ja hyppääkin yli kaikista vastaantulevista esteistä korvaansa lotkauttamatta.

i. Leonartti ii. Leonarto iii. Eemeli
iie. Liona
ie. Viivi iei. Eljas
iee. Verona
e. Jarelia ei. Jolintteri eii. Johtavan Rinnalla
eie. Metsälän Miina
ee. Jennilän Julia eei. Justus
eee. Haimon Helmiina

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
ERJ
ainoastaan sijoitukset

PÄIVÄKIRJA & VALMENNUKSET