Tuulenpesän Kartano

Hermoriihi

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

NIMI Hermoriihi "Riisi" Rekisterinumero VH17-018-0152
SYNTYNYT 26.05.2015 (6 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri tummanpunarautias SÄKÄKORKEUS 158 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 maahantuoja VRL-05766
Koulutustaso ko Helppo A re 120cm kerj CIC1 vvj Vaativa SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Hermoriihi tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa ystävättäreltäni Ninni H:lta joka oli juuri saanut välitettäväksi erän hieman tuntemattomammilta kasvattajilta tulevia suomenhevosia. Kauppa näistä hevosista kävi vilkkaasti joten rupesin oitis itsekin selailemaan tarjontaa läpi siinä toivossa etteivät kaikki hevoset olisi ehtineet mennä vielä siihen mennessä kun saisin ne läpikäytyä. Käytyäni kaikki myynnissä olevat hevoset läpi saatoin huokaista helpotuksesta, sillä erityisenä kiinnostukseni kohteena olevista hevosista vain yksi oli keretty jo myydä. Niinpä jätin kiirenvilkkaan ostotarjouksen kaiken kaikkiaan viidestä hevosesta, joista yksi oli tummanpunarautias suomenhevosorii Hermoriihi, jonka kuvailtiin olevan erityisen taitava hyppääjä, mutta ei se kuulemma ollut lainkaan hullumpi kouluratsunakaan. Oli onneni kukkuloilla Ninnin ilmoittaessa että voisin tulla hakemaan koko viisikon Hervannasta kunhan kerkeäisin minkä yhteydessä allekirjoittaisimme myös hevosten kauppakirjat.

Riisi on luonteeltaan oikea herrasmies, joka rakastaa huomiota ylitse kaiken eikä tunnu tajuavan että se on kerta kaikkiaan liian iso syliin tultavaksi. Herralle tosin pitää tehdä asia selväksi mahdollisimman hellävaraisesti, sillä sillä on taipumusta loukkaantua mikäli se joutuu torjutuksi. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Riisiä täydy sitoa kiinni, sillä hoitajan tullessa sen karsinaan jämähtää ori samantien patsasmaiseen asentoon eikä hievahdakaan ennen kuin hoitaja on poistunut karsinasta. Harjauksen lisäksi ori nauttii pesemisestä etenkin kuumalla kelillä seisten aloillaan päästellen pieniä mielihyvästä kertovia äännähdyksiä. Varusteet ori antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia. Talutettaessa seuraa pääsääntöisesti kiltisti taluttajansa perässä mitä nyt saattaa hieman elvistellä tammojen kulkiessa ohitse. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy asiallisesti joskin suhtautuu melko kylmäkiskoisesti toisiin oreihin ja pyrkii välttelemään näiden seuraa mikäli vain voi.

Ratsastettaessa sana työmyyrä kuvaisi varmaankin Riisiä parhaiten, sillä se tekee aina töitä mielellään eikä koskaan pullikoi ratsastajansa apuja vastaan. Ori onkin hyvin kuuliainen ratsu tehden kaikkensa ratsastajansa mielyttämiseksi, mutta senkin kuuliaisuudella on kuitenkin rajansa. Ori ei nimittäin voi sietää suuria ja voimakkaita apuja, joten sitä tulisi käsitellä silkinpehmein pienin avuin, jolloin ori tekee mitä ikinä siltä pyydetäänkään. Toisinaan Riisi on hieman liiankin innokas, jolloin sitä pitää hieman rauhoitella ettei se sotkeentuisi omiin jalkoihinsa. Oriin askellajit ovat ratsastajalle mukavan pehmeät istua, mutta ilmavuudessa ja näyttävyydessä ne jäävät jälkeen monille herran kilpakumppaneille. Kouluratsuna Riisi on erittäin yritteliästä sorttia mutta jokseenkin jäykkä ja tarvitseekin kunnollisen alkulämmittelyn ennen kuin sen kanssa aletaan vääntämään sellaisia liikkeitä kuin avo- ja sulkutaivutus. Ori kuitenkin jaksaa harjoitella yhtä ja samaa liikettä, vaikka kuinka pitkään, joten sen kanssa ei tarvitse pelätä että herra pitkästyisi kesken harjoituksen. Uusien koululiikkeiden opettelu Riisin kanssa on tosin kovin hidasta, sillä oriilla kestää suhteellisen pitkään saada juonen päästä kiinni, minkä vuoksi sen kanssa on tyydytty jäämään Helppo A-tasolle. Esteratsuna Riisillä riittäisi potentiaalia vaikka mihin kunhan sen selkään vain laitetaan tarpeeksi osaava ratsastaja. Ori ei ehkä ole siitä kaikkein nopeimmasta tai ketterimmästä päästä, mutta se on hyvin varma hyppääjä eikä juurikaan pudottele tai kiellä ellei ratsastaja sitten ohjaa sitä esteelle miltei mahdottomassa kulmassa. Ori on myöskin hyvin rohkea hyppääjä eikä kavahda erikoisiakaan esteitä vaan hyppää yli kaikesta mitä vastaan tulee korvaansa lotkauttamatta. Maastoesteillä Riisi on suhteellisen kestävää sorttia, muttei kuitenkaan jaksa mitään älytöntä matkavauhtia alusta loppuun, joten matkavauhtia olisi syytä pitää tasaisena läpi matkan välillä spurtteja ottaen, jolloin herra jaksaa hyvin maaliin asti. Maastoesteistä portaat tuottavat oriille jonkin verran vaikeuksia etenkin jos ne pitää hypätä alas päin, joten tällä esteellä ratsastajan olisikin syytä olla erityisen tarkkana.

Ajettaessa Riisi toimii hyvin oman moottorinsa varassa olematta kuitenkaan superenerginen. Ori reagoi hyvin ohjastajansa ääni-ja ohjasapuihin eikä välttämättä edes tarvitsisi ohjasapuja, sillä se on saatu koulutettua niin että ori toimisi pelkästään ääniavuilla, joten sen kanssa ohjia voi pitää hyvinkin kevyellä otteella. Koulukoe ei ehkä ole sitä Riisin kaikista parasta osaamista, mutta se kuitenkin yrittää aina parhaansa mikä yleensä riittää sijoitukseen keskikastin paikkeilla. Tarkkuuskokeessa ori tekee selvää jälkeä ja mikäli ohjastaja ei oria aivan väärässä järjestyksessä porttien läpi ohjaa sijoittuu herra tässä osa kokeessa yleensä hyvinkin korkealle. Kestävyyskoe on kuitenkin se osakoe, missä ori on kaikista vahvimmilla eikä se piittaa vaikka rata olisikin sateen jälkeen mutainen ja liukas vaan se antaa aina parhaansa ja vähän enemmänkin säällä kuin säällä sijoittuen tässä osakokeessa yleensä kaikista korkeimmalle.

i. Hermoteesi
tprt 155cm
ii. Teesivirka
trt 153cm
iii. evm
iie. evm
ie. Hermosärky
prt 165cm
iei. evm
iee. evm
e. Hermiäinen
rt 159cm
ei. Pahanristi
tprt 161cm
eii. evm
eie. evm
ee. Helmiäinen
prt 155cm
eei. evm
eee. evm

28.03.2017 sh-t Tuulenpesän Hattarallaa (e. Halitulijallaa)
01.01.2018 sh-o Tuulenpesän Hermomyrkky (e. Vattupuskan Hihittäjä)

i. Hermoteesi oli luonteeltaan melkoinen hermokimppu eivätkä sen hermot pahemmin kestäneet stressaavia tilanteita kuten kilpailuita. Orin heikkohermoisuus huomattiin jo varsana, mutta siitäkin huolimatta sen omistaja halusi yrittää koulia siitä kilpailuhevosen. Ori ei kuitenkaan koskaan menestynyt kilpailuissa erityisen hyvin kansallisella tasolla. Paikallisissa kilpailuissa joissa oli läsnä vähemmän hevosia ja vähemmän stressaantunut ilmapiiri ori kuitenkin keräsi jonkin verran menestystä kouluratsastuksessa Vaativa B-tasolla ja esteillä sen kapasiteetti ylsi aina 110cm esteille asti. Heikoista kilpailutuloksista huolimatta ori oli kuitenkin suhteellisen suosittu jalostusori päästen astumaan toistakymmentä tammaa. Hermoteesin omistaja oli kuitenkin sen verran tarkka tammavalinnoissaan että antoi oriinsa astua ainoastaan hyvähermoisia tammoja, minkä tuloksena oriin jälkeläisetkin ovat isäänsä parempi hermoisia. Rakenteeltaan ori oli erinomainen mistä todisteena on I-palkinto kantakirjassa.

ii. Teesivirka ei ollut luonteeltaan mikään pulmunen, mutta sen kanssa tuli hyvin toimeen jahka sitä ei päästänyt pomottelemaan itseään. Niiden muutamien ihmisten kanssa jotka oria pystyivät käsittelemään se oli kuitenkin miltei sulaa vahaa. Teesivirka koulutettiin aluksi valjakkoajoon, missä se kilpailikin kohtalaisella menestyksellä aluetasolla asti. Oriin täytettyä 10-vuotta se kuitenkin myyntiin ja sen uusi omistaja alkoi koulia siitä ratsua. Teesivirka osoittautuikin sangen lahjakkaaksi kouluratsuksi ja pian sen kanssa jo kilpailtiinkin kansallisella tasolla kouluratsastuskilpailuissa Helppo A-tasolla. Ori ei rakenteellisesti ollut kovinkaan täydellinen tapaus, mutta siitäkin huolimatta se kantakirjattiin II-palkinnolla, sillä sen hyvät kilpailutulokset kompensoivat sen huonompaa rakennetta. Siitosorina Teesivirka ei ollut kovinkaan suosittu, mutta se pääsi astumaan joitain lähiseudun tammoja ja se sai yhteensä kymmenisen varsaa, jotka olivat kaikki enemmän tai vähemmän hankala luonteisia isänsä tapaan.

ie. Hermosärky oli kookas ja hivenen raskasrakenteinen hieman kömpelö suomenhevostamma, joka kuitenkin omasi muuten oikein kultaisen luonteen. Tamman kasvattaja päätti jo varhain, ettei siitä olisi kisaratsuksi, joten se myytiin jo varsana ratsastuskouluun, missä se ratsukoulutettiin. Hermosäryn alkaessa käydä tunneilla siitä tuli nopeasti etenkin aloittelijoiden ja pikkulasten suosikkiratsu, sillä se oli pomminvarma ja vaikka se oli alkuun hieman laiska niin se liikkui hyvin eteenpäin kunhan sille antoi tarpeeksi voimakkaat eteenpäin ajavat avut. Kokeneempien tuntiratsastajien kanssa Hermosärky kilpaili useana vuonna Helppo B ja 80cm luokissa tuntiratsastajien mestaruuksissa kohtalaisesti menestyen. Tamman saavuttaessa kunnioitettavan 16-vuoden iän se myytiin sen pitkäaikaiselle hoitajalle, jonka luokse tamma pääsi viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviään. Ennen kuolemaansa tamma varsoi kahdesti, joista toisen varsan sen omistaja piti itse, mutta toinen myytiin.

e. Hermiäinen oli kevytrakenteinen liinaharjainen rautias kera tähtipään, joka oli luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kuuliainen. Tamma teki aina kaikkensa ratsastajansa hyväksi ja se osoittautui hyvin lahjakkaaksi hevoseksi ratsastuksen kaikissa eri lajeissa ja sen kanssa kilpailtiinkin aina aluetasolla asti Helppo A, 100cm ja Helppo luokissa. Hermiäisen alkaessa vanheta sen omistaja innostui valjakkoajosta, jolloin tamman kanssa alettiin kilpailla myös noviisi luokissa valjakkoajossa, mutta se ei koskaan osoittautunut aivan yhtä lahjakkaaksi valjakossa kuin ratsastuksen eri lajeissa. Hermiäinen jätti kilparadat lopullisesti 18-vuoden iässä, jolloin sen kanssa alettiin kiertämään näyttelyjen veteraani-luokissa keräten kehuja rakenteestaan. Tamma ehti synnyttää neljä elävää varsaa kunnes se kunnes se kuoli 22-vuotiaana viimeisen varsan synnyttämisen jälkeisiin komplikaatioihin.

ei. Pahanristi ei nimestään huolimatta ollut mikään paholainen, vaikkakin omasi melkoisen haastavan luonteen. Oriin haastavasta luonteesta huolimatta sen kanssa kilpailtiin kuitenkin useampi vuosi menestyksellä kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla asti, kunnes se loukkasi jalkansa kotona harjoituksissa niin ettei loukkaantunut jalka enää kestänyt tavoitteellista treenaamista. Pahanristin omistaja oli kuitenkin oriiseensa syvästi kiintynyt ja alkoi käyttää sitä näyttelyissä, vaikkei ori rakenteellisesti mikään kukkanen ollutkaan. Ori kuitenkin kantakirjattiin lopulta III-palkinnolla ja se sai kehuja hyvästä hyppytekniikastaan ja eteenpäinpyrkivyydestä ratsastettaessa. Pahanristin omistaja käytti oriaan siitokseen hyvin maltillisesti ja se astuikin elämänsä aikana alle kymmenen tammaa, jotka olivat kaikki hyväluonteisia ja rakenteisia.

ee. Helmiäinen toimi ikänsä ravurina, vaikkei tamma varsinaisesti ravurisuvusta ollutkaan. Sen omistajalla kuitenkin riitti uskoa siihen että tamman vauhti ja kestävyys riittäisivät hyvin parempisukuisia ravureita vastaan, joten se lähetettiin yhdelle Suomen parhaista ravivalmentajista treeniin. Helmiäinen lunastikin omistajansa odotukset sijoittuen lähestulkoon aina rahasijoille. Suurkilpailuvoitot antoivat kuitenkin odottaa itseään pitkään kunnes tamma sitten 10-vuotiaana nousi koko ravikansan tietoisuuteen voittaen ravikunkingattaruuden ylivoimaiseen tyyliin. Tämän jälkeen sillä kilpailtiin vielä pari kautta ennen kuin tamman omistaja päätti että sen oli aika siirtyä siitostammaksi. Helmiäinen sai kaiken kaikkiaan seitsemän varsaa, joista suurinosa on seurannut emänsä jalanjäljissä raviradoilla mutta pari koulutettiin ratsuiksi. Milloin tammalla ei ollut varsaa hoidettavanaan sen kanssa käytiin ratsain maastossa tekemässä rauhallisia maastolenkkejä kunnon ylläpitämiseksi.

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 21.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
02 24.02.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
03 01.03.2017 Daelwyn lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
04 01.03.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 02/40
05 05.03.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
06 07.03.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo A Kutsu 05/30
07 08.03.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 05/40
08 08.03.2017 Verner lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
09 13.03.2017 Ventos lk 02: Helppo A Kutsu 05/40
10 14.03.2017 Ventos lk 02: Helppo A Kutsu 04/40
11 17.03.2017 Ventos lk 02: Helppo A Kutsu 03/40
12 04.04.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 06/40
13 05.04.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 01/40
14 09.04.2017 Teilikorpi lk 02: Helppo A Kutsu 01/40
15 13.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 04/30
16 24.05.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: Helppo A Kutsu 07/100
17 25.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
18 26.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 04/30
19 28.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
20 30.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
21 30.05.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: Helppo A Kutsu 05/100
22 01.06.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo A Kutsu 03/50
23 01.06.2017 Rebellion lk 01: Helppo A Kutsu 02/30
24 02.06.2017 Rebellion lk 01: Helppo A Kutsu 02/30
25 02.06.2017 Rebellion lk 02: Helppo A Kutsu 05/30
26 03.06.2017 Rebellion lk 02: Helppo A Kutsu 01/30
27 09.06.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo A Kutsu 03/50
28 09.06.2017 Rebellion lk 02: Helppo A Kutsu 05/30
29 08.07.2017 Ketola lk 01: Helppo A Kutsu 03/40
30 14.07.2017 Colder Creatures lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
31 03.09.2017 Ketola lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
32 28.09.2017 Vuorna lk 05: Helppo A Kutsu 04/40
33 26.10.2017 Teilikorpi lk 01: Helppo A Kutsu 01/40
34 10.11.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 04/30
35 15.12.2017 Duán Stable lk 01: Helppo A Kutsu 03/30
36 17.12.2017 Duán Stable lk 01: Helppo A Kutsu 03/30
37 20.12.2017 Duán Stable lk 01: Helppo A Kutsu 03/30
38 25.12.2017 Silkes lk 03: Helppo A Kutsu 01/38
39 22.01.2018 Roscoff lk 03: Helppo A Kutsu 03/50
40 23.01.2018 Roscoff lk 03: Helppo A Kutsu 04/50
41 28.01.2018 Roscoff lk 03: Helppo A Kutsu 07/50
42 19.03.2018 Brunnby lk 03: Helppo A Kutsu 05/30

ERJ
ainoastaan sijoitukset
01 11.02.2017 Viisikko lk 02: 120cm Kutsu 01/30
02 16.02.2017 Viisikko lk 02: 120cm Kutsu 02/30
03 21.02.2017 Pirunkorpi lk 04: 120cm Kutsu 04/50
04 21.02.2017 Viisikko lk 02: 120cm Kutsu 05/30
05 24.02.2017 Pirunkorpi lk 04: 120cm Kutsu 05/50
06 26.02.2017 Viisikko lk 02: 120cm Kutsu 03/30
07 27.02.2017 Viisikko lk 02: 120cm Kutsu 02/30
08 08.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre lk 01: 120cm Kutsu 05/40
09 09.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre lk 01: 120cm Kutsu 02/40
10 11.03.2017 Pirunkorpi lk 02: 120cm Kutsu 03/30
11 12.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre lk 01: 120cm Kutsu 06/40
12 14.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre lk 01: 120cm Kutsu 06/40
13 14.03.2017 Elm Ponies lk 02: 120cm Kutsu 04/30
14 15.03.2017 Pirunkorpi lk 04: 120cm Kutsu 02/50
15 17.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre lk 01: 120cm Kutsu 05/40
16 17.03.2017 Pirunkorpi lk 02: 120cm Kutsu 04/30
17 21.03.2017 Kettula lk 01: 120cm Kutsu 03/30
18 21.03.2017 Pirunkorpi lk 02: 120cm Kutsu 01/30
19 24.03.2017 Viisikko lk 01: 120cm Kutsu 05/30
20 25.03.2017 Viisikko lk 01: 120cm Kutsu 04/30
21 28.03.2017 Pirunkorpi lk 02: 120cm Kutsu 04/30
22 29.03.2017 Viisikko lk 01: 120cm Kutsu 01/30
23 10.05.2017 Ricota lk 03: 120cm Kutsu 01/28
24 12.05.2017 Ricota lk 03: 120cm Kutsu 05/28
25 21.05.2017 Belja Trakehners lk 02:120cm Kutsu 05/30
26 22.05.2017 Belja Trakehners lk 02:120cm Kutsu 02/30
27 26.05.2017 Vaaranmaan Suomenhevoset lk 03: 120cm Kutsu 04/30
28 30.05.2017 Belja Trakehners lk 02: 120cm Kutsu 03/30
29 30.05.2017 Vaaranmaan Suomenhevoset lk 03: 120cm Kutsu 01/30
30 03.06.2017 Kilpailukeskus Ginger lk 03: 120cm Kutsu 03/30
31 03.06.2017 Ricota lk 04: 120cm Kutsu 04/30
32 05.06.2017 Kilpailukeskus Ginger lk 03: 120cm Kutsu 04/30
33 07.06.2017 Kilpailukeskus Ginger lk 03: 120cm Kutsu 05/30
34 20.06.2017 Kilpailukeskus Ginger lk 03: 120cm Kutsu 03/30
35 24.06.2017 Kilpailukeskus Ginger lk 03: 120cm Kutsu 03/30
36 25.06.2017 Overload lk 03: 120cm Kutsu 01/30
37 27.06.2017 Overload lk 03: 120cm Kutsu 02/30
38 30.06.2017 ERJ Cup Kuuralehto lk 10: 120cm Kutsu 05/90
39 13.07.2017 Ros Cirein lk 05: 120cm Kutsu 01/30
40 22.07.2017 Ros Cirein lk 05: 120cm Kutsu 04/30
41 30.07.2017 Ros Cirein lk 05: 120cm Kutsu 01/30
42 13.08.2017 Prime Sporthorses lk 03: 120cm Kutsu 01/24
43 08.09.2017 Kilpailukeskus Chermia lk 03: 120cm Kutsu 04/28
44 09.09.2017 Kototalli lk 05: 120cm Kutsu 02/27
45 13.09.2017 Tuulenpesän Kartano lk 05: 120cm Kutsu 03/27

KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 20.02.2017 Cadogan Ponies lk 04: CIC1 Kutsu 06/40
02 25.02.2017 Cadogan Ponies lk 04: CIC1 Kutsu 01/40
03 05.03.2017 Turmeltaja lk 02: CIC1 Kutsu 01/30
04 07.03.2017 Turmeltaja lk 02: CIC1 Kutsu 03/30
05 08.03.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
06 08.03.2017 Turmeltaja lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
07 12.03.2017 Hukkapuro lk 02: CIC1 Kutsu 02/30
08 12.03.2017 Turmeltaja lk 02: CIC1 Kutsu 02/30
09 13.03.2017 Hukkapuro lk 02: CIC1 Kutsu 02/30
10 14.03.2017 Vähäpelto lk 02: CIC1 Kutsu 01/30
11 15.03.2017 Kärmeniemi lk 03: CIC1 Kutsu 02/40
12 17.03.2017 Hukkapuro lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
13 20.03.2017 Vähäpelto lk 02: CIC1 Kutsu 02/30
14 15.05.2017 Iowa lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
15 22.05.2017 Iowa lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
16 11.06.2017 Ros Cirein lk 02: CIC1 Kutsu 01/30
17 15.06.2017 Ros Cirein lk 02: CIC1 Kutsu 01/30
18 12.07.2017 Ros Cirein lk 04: CIC1 Kutsu 05/30
19 13.07.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 05/30
20 14.07.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 05/30
21 16.07.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 01/30
22 20.07.2017 Ros Cirein lk 04: CIC1 Kutsu 01/30
23 23.07.2017 Ros Cirein lk 04: CIC1 Kutsu 03/30
24 29.07.2017 Ros Cirein lk 04: CIC1 Kutsu 01/30
25 12.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 02: CIC1 Kutsu 01/26
26 16.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 02: CIC1 Kutsu 05/26
27 02.10.2017 Broadway lk 02: CIC1 Kutsu 01/22
28 03.10.2017 Broadway lk 02: CIC1 Kutsu 03/22
29 25.10.2017 Turmeltaja lk 04: CIC1 Kutsu 05/30
30 26.10.2017 Turmeltaja lk 04: CIC1 Kutsu 04/30
31 01.11.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 04/30
32 06.11.2017 Mörkövaara lk 02: CIC1 Kutsu 05/30
33 23.01.2018 Hengenvaara lk 01: CIC1 Kutsu 02/53
34 25.01.2018 Hengenvaara lk 01: CIC1 Kutsu 05/53
35 30.01.2018 Hengenvaara lk 01: CIC1 Kutsu 04/53
36 10.02.2018 Hengenvaara lk 02: CIC1 Kutsu 07/54
37 14.02.2018 Hengenvaara lk 02: CIC1 Kutsu 05/54
38 16.02.2018 Kievarinkuja lk 03: CIC1 Kutsu 02/40
39 17.02.2018 Kievarinkuja lk 03: CIC1 Kutsu 05/40
40 18.02.2018 Devilsfair lk 02: CIC1 Kutsu 02/40
41 19.02.2018 Hengenvaara lk 02: CIC1 Kutsu 01/54
42 01.03.2018 Hengenvaara lk 03: CIC1 Kutsu 05/100
43 12.03.2018 Raatteen Suomenhevoset lk 03: CIC1 Kutsu 05/30
44 16.03.2018 Raatteen Suomenhevoset lk 03: CIC1 Kutsu 05/30
45 27.05.2018 Duán Stable lk 02: CIC1 Kutsu 05/49
46 02.06.2018 Duán Stable lk 02: CIC1 Kutsu 03/49

VVJ
ainoastaan sijoitukset
01 22.02.2017 Huvitus lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/37
02 25.02.2017 Huvitus lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/37
03 26.02.2017 Wild Side Cobs lk 03: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 01/27
04 01.03.2017 Huvitus lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/33
05 01.03.2017 Swildie Highlanders lk 02: Vaativa yhdistetty parivaljakoille Kutsu 02/15
06 01.03.2017 Wild Side Cobs lk 03: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 02/27
07 01.03.2017 Yentel Ponies lk 02: Vaativa tarkkuuskoe parit Kutsu 01/30
08 02.03.2017 Fiktio lk 05: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 03/20
09 02.03.2017 Pirunkorpi lk 03: Vaativa koulukoe,yksilöille Kutsu 03/30
10 02.03.2017 Yentel Ponies lk 01: Vaativa koulukoe parit Kutsu 02/30
11 03.03.2017 Swildie Highlanders lk 02: Vaativa yhdistetty parivaljakoille Kutsu 02/15
12 03.03.2017 Yentel Ponies lk 02: Vaativa tarkkuuskoe parit Kutsu 05/30
13 04.03.2017 Pirunkorpi lk 03: Vaativa koulukoe,yksilöille Kutsu 02/30
14 04.03.2017 Teilikorpi lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
15 04.03.2017 Teilikorpi lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
16 04.03.2017 Teilikorpi lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
17 07.03.2017 Pirunkorpi lk 03: Vaativa koulukoe,yksilöille Kutsu 03/30
18 07.03.2017 Teilikorpi lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
19 07.03.2017 Teilikorpi lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
20 08.03.2017 Fiktio lk 05: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 02/20
21 08.03.2017 Teilikorpi lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
22 08.03.2017 Teilikorpi lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
23 08.03.2017 Teilikorpi lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
24 09.03.2017 Teilikorpi lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
25 11.03.2017 Hengenvaara lk 06: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
26 13.03.2017 Hengenvaara lk 06: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
27 14.03.2017 Hengenvaara lk 06: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
28 14.03.2017 Ventos lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/22
29 15.03.2017 Wild Side Cobs lk 03: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 01/40
30 16.03.2017 Ventos lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/22
31 17.03.2017 Fiktio lk 05: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 04/30
32 17.03.2017 Hengenvaara lk 05: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
33 18.03.2017 Fiktio lk 05: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 01/30
34 18.03.2017 Hengenvaara lk 05: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
35 19.03.2017 Hengenvaara lk 05: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
36 19.03.2017 Hengenvaara lk 06: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
37 22.03.2017 Mörkövaara lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
38 22.03.2017 Myyränkolo lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 05/40
39 22.03.2017 Myyränkolo lk 04: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/40
40 23.03.2017 Hengenvaara lk 05: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
41 24.03.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
42 24.03.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
43 24.03.2017 Myyränkolo lk 04: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 06/40
44 25.03.2017 Mörkövaara lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
45 27.03.2017 Hengenvaara lk 06: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
46 27.03.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
47 28.03.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
48 28.03.2017 Wild Side Cobs lk 02: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 01/40
49 29.03.2017 Hengenvaara lk 05: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
50 01.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
51 01.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
52 02.04.2017 Hengenvaara lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
53 02.04.2017 Hukkapuro lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
54 03.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
55 03.04.2017 Hukkapuro lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
56 03.04.2017 Hukkapuro lk 02: Vaativa kestävyyskoe yksilöille Kutsu 03/30
57 03.04.2017 Vähäpelto lk 02: Vaativa koulukoe pareille Kutsu 05/30
58 04.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
59 04.04.2017 Hukkapuro lk 02: Vaativa kestävyyskoe yksilöille Kutsu 02/30
60 05.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
61 06.04.2017 Hengenvaara lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
62 06.04.2017 Hukkapuro lk 03: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
63 06.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
64 07.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
65 07.04.2017 Hukkapuro lk 02: Vaativa kestävyyskoe yksilöille Kutsu 01/30
66 08.04.2017 Hukkapuro lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
67 08.04.2017 Kisakeskus Lapland lk 01: Vaativa koulukoe yksilö Kutsu 02/30
68 08.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
69 08.04.2017 Vähäpelto lk 02: Vaativa koulukoe pareille Kutsu 05/30
70 09.04.2017 Teilikorpi lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
71 10.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
72 10.04.2017 Hukkapuro lk 01: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
73 11.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
74 11.04.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Vaativa koulukoe yksilö Kutsu 05/30
75 11.04.2017 Wild Side Cobs lk 02: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 05/40
76 13.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
77 13.04.2017 Hukkapuro lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
78 13.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
79 13.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
80 15.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
81 16.04.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Vaativa koulukoe yksilö Kutsu 03/30
82 16.04.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
83 17.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
84 17.04.2017 Hukkapuro lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
85 17.04.2017 Hukkapuro lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
86 17.04.2017 Kisakeskus Lapland lk 01: Vaativa koulukoe yksilö Kutsu 01/30
87 18.04.2017 Hukkapuro lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
88 18.04.2017 Kisakeskus Lapland lk 01: Vaativa koulukoe yksilö Kutsu 03/30
89 18.04.2017 Teilikorpi lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
90 18.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
91 18.04.2017 Wild Side Cobs lk 02: Vaativa yhdistetty yksiköille Kutsu 05/40
92 19.04.2017 Hukkapuro lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
93 19.04.2017 Mörkövaara lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
94 20.04.2017 Hengenvaara lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
95 20.04.2017 Hukkapuro lk 04: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
96 22.04.2017 Hukkapuro lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
97 22.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
98 24.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
99 26.04.2017 Teilikorpi lk 01: Vaativa koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
100 28.04.2017 Teilikorpi lk 02: Vaativa tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30