Tuulenpesän Kartano

Kermikkä

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ kuvaaja ei halua nimeään julki

NIMI Kermikkä "Kerni" Rekisterinumero VH16-018-2747
SYNTYNYT 20.04.2016 (4 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenpienhevonen-tamma
väri ruunikko SÄKÄKORKEUS 145 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 maahantuoja VRL-05766
Koulutustaso ko Helppo B re 80cm kerj Harrasteluokka vvj Noviisi SAAVUTUKSET EV I,VV II,SV II

Suomenhevosvarsojen arviointi 4-vuotiaana 20.01.2017
rakenne 6.6, suku 10, käytöskoe 5 + 6.2, ratsastuskoe 6.5 + 7, luonne 17 = 58.3 SV-II

Estevarsojen laatuarvostelu 30.01.2017
8 - 8 - 3 - 5 - 5 - 3 = 32p EV-I

Valjakkovarsojen laatuarvostelu 28.02.2017
3 + 4 + 1 + 5 + 5 + 9 = 27 p. VV-II

Kermikkä tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa ystävättäreltäni Ninni H:lta joka oli juuri saanut välitettäväksi erän hieman tuntemattomammilta kasvattajilta tulevia suomenhevosia. Kauppa näistä hevosista kävi vilkkaasti joten rupesin oitis itsekin selailemaan tarjontaa läpi siinä toivossa etteivät kaikki hevoset olisi ehtineet mennä vielä siihen mennessä kun saisin ne läpikäytyä. Käytyäni kaikki myynnissä olevat hevoset läpi saatoin huokaista helpotuksesta, sillä erityisenä kiinnostukseni kohteena olevista hevosista vain yksi oli keretty jo myydä. Niinpä jätin kiirenvilkkaan ostotarjouksen kaiken kaikkiaan viidestä hevosesta, joista yksi oli punaruniikon värityksen omaava vasta nelivuotias pienhevostamma Kermikkä, joka oli jo päässyt esittelemään taitojaan paikallisissa pikku kilpailuissa hyvin tuloksin. Oli onneni kukkuloilla Ninnin ilmoittaessa että voisin tulla hakemaan koko viisikon Hervannasta kunhan kerkeäisin minkä yhteydessä allekirjoittaisimme myös hevosten kauppakirjat.

Kerni on luonteeltaan oikean rauhallinen ja kiltti tammaneiti josta kuitenkin löytyy myös diivamaisia piirteitä, jotka tulevat esille lähinnä pesuhetkinä. Tamma nimittäin vihaa vettä ylitse kaiken ja sen peseminen onkin näin ollen työn ja tuskan takana riippumatta siitä käytetäänkö pesemiseen letkua vai pesusientä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei tammaa kuitenkaan pesemistä lunkuunottamatta täydy sitoa kiinni, sillä se kyllä osaa seistä aloillaan käskettäessä eikä muutenkaan ole tunnettu siitä että rupeaisi turhan päiden venkoilemaan. Pesemisestä neiti ei ehkä pidä, mutta harjauksen kohdalla juttu onkin aivan toinen sillä neiti nauttii saadessaan olla huomion keskipisteenä. Varusteet Kerni antaa useimmiten laittaa ongelmitta vähäistä pullistelua lukuunottamatta. Talutettaessa haluaa kiertää vesilätäköt ainakin metrin päästä ja mikäli tähän ei ole mahdollisuutta kieltäytyy tamma kokonaan liikkumasta siihen suuntaan missä vesilätäkkö on. Muiden hevosten seurassa omaa moitteettomat käytöstavat eikä haasta riitaa tai osallistu tappeluihin vaan mieluummin poistuu suosiolla paikalta.

Ratsastettaessa Kerni on hyvin yhteistyöhaluinen ja kuuliainen joskin hyvin valikoiva ratsastajiensa suhteen. Tamma ei kelpuuta ratsastajakseen ketään muuta kuin pehmeäkätisen ja erittäin tarkan ratsastajan, joka tietää mitä on tekemässä. Tamma tulee käsitellä pehmein ja pienin sekä tarkoin avuin, sillä saadessaan epätarkkoja tai liian voimakkaita apuja se alkaa kapinoimaan ratsastajansa apuja vastaan. Kernillä on hyvin sulavat ja pehmeät liikkeet, joissa ratsastajankin on mukava istua askellajista riippumatta. Kouluaitojen sisäpuolella tamma saattaa olla hieman laiska eikä aina jaksa yrittää täysillä, mutta kun sen kerran saa keskittymään työntekoon yrittää se kuitenkin parhaansa. Koulua mentäessä Kerniä saa kuitenkin jatkuvasti ajaa eteenpäin napakoilla avuilla, jolloin se ei saa päähänsä alkaa luistamaan työnteosta. Esteillä tamma on hieman yritteliäämpi kuin kouluaitojen sisäpuolella, muttei kuitenkaan omaa mitään huippu hyvää hyppytekniikkaa. Kernin kulmikkaalla hyppytekniikallakin selviää kuitenkin hyvin yli alle metrisistä esteistä jahka ponnistuspaikkojen määrittely osuu nappiin. Kaikeksi onneksi tamma on ponnistuspaikkojen määrittelemisessä suhteellisen hyvä eikä tee siinä paljon virheitä. Tamma on lisäksi hyvin ketteräjalkainen ja kääntyy hyvin tiukoissakin kulmissa. Maastoesteillä Kerni ei ole siitä kaikista rohkeimmasta päästä ja etenkin vesiesteet tuottavat sille vaikeuksia, vaikka se hyppääkin muista esteistä yli silmäänsä räpäyttämättä. Tamma ei ole kovinkaan kestävää sorttia, joten sen kanssa olisi hyvä pitää yllä tasaista vauhtia läpimatkan jotta se varmasti jaksaa maaliin asti.

Ajettaessa Kerni on hivenen energisempi kuin ratsastettaessa eikä yritä aivan yhtä aktiivisesti luistaa työnteosta vaan keskittyy työntekoon paljon paremmin. Ohjastajansa ohjas-ja ääniapuihin tamma vastaa kuuliaisesti niin kauan kun ohjasavut muistaa antaa tarpeeksi pehmein ottein. Tosin eipä neidin kanssa täydy välttämättä käyttää ohjasapuja lainkaan sillä se toimii erinomaisesti pelkkien ääniapujen avulla. Koulukokeessa Kerni on useimmiten parhaimmillaan ja tekeekin siinä kaikista parhaimpansa sijoittuen korkealle. Tarkkuuskoe tammalta sujuu vähän vaihtelevasti sen mukaan kuinka tamman ohjastaja ohjaa sen porttien lävitse, sillä itsestään neiti ei mene aivan porttien keskeltä. Mikäli ajaja saa tamman menemään porttien keskeltä puhtaasti sijoittuu se usein varsin korkealle mutta mikäli ohjastaja ei ole tarkkana ovat sijoituksetkin hieman huonompia. Kestävyyskoe ei varsinaisesti ole tamman erikoisalaa ja se onkin siinä kaikista heikoimmillaan. Yleensä Kerni kuitenkin tekee tasaisen varmaa työtä sijoittuen ihan kohtalaisesti.

i. Joukkainen
prn 142cm
ii. Ketunliesu
trt 144cm
iii. evm
iie. evm
ie. Pahlatar
tprn 140cm
iei. evm
iee. evm
e. Naavarousu
tprt 147cm
ei. Marasto
tprt 148cm
eii. evm
eie. evm
ee. Lintukka
trt 146cm
eei. evm
eee. evm

21.01.2018 sph-o Tuulenpesän Kehpostelija (i. Kehponen)
11.02.2018 sph-t Tuulenpesän Kuisku (i. Rönsyrölli)

i. Joukkainen oli melko tulisieluinen ori, joka aloitti kilpailu-uransa toimien este-ja kenttäratsuna aluetasonkilpailuissa hyvällä menestyksellä. Ori voitti kyseisessä lajissa suomenhevosten mestaruudet useampaan otteeseen ennen kuin loukkasi jalkansa vakavasti kompastuttuaan harjoituksissa maastoesteeseen ja kaaduttuaan pahasti. Tämän jälkeen Joukkaisella ei voitu enää kilpailla esteratsastuksen parissa, sillä sen loukkaantunut jalka ei olisi kestänyt raskaita harjoituksia, joten sen kanssa alettiin panostaa kouluratsastukseen, jossa ori menestyikin kohtalaisesti aluetasolla asti. Joukkaisen jäätyä kisaeläkkeelle sen kanssa alettiin käydä näyttelyissä, joissa se saikin hyvää palautetta rakenteesta, joten oriin omistaja päätti yrittää kantakirjausta. Ori kantakirjattiinkin II-palkinnolla pienhevoskantakirjaan, minkä jälkeen Joukkaisen omistaja päätti että olisi korkea aika tarjota oria tamman omistajille. Ori astuikin elämänsä aikana kymmenisen tammaa, jotka olivat kaikki tasaisen luonnon omaavia, jottei oriin tulinen luonto pääsisi periytymään voimakkaana jälkeläisille. Jälkeläisilleen ori periytti hyvää rakennettaan sekä hyvää hyppytekniikkaa ja monet sen jälkeläisistä ovatkin menestyneet esteratsastuksen parissa isänsä tavoin.

ii. Ketunliesu ei ollut rakenteeltaan kaikista parhaimmasta päästä, mutta luonteeltaan ori oli täyttä kultaa. Ori myytiin jo nuorena lupaavalla nuorelle ratsastajalle, jonka kanssa Ketunliesu pääsi niittämään menestystä niin koulu-este- kuin kenttäratsastuksenkin parissa. Parhaat tulokset ori kuitenkin sai kenttäratsastuksessa, missä se voitti lukuisten kansallisten kilpailuiden lisäksi myös suomenhevosten kenttämestaruuden kahteen otteeseen. Kilpailu-uransa ohella Ketunliesua tarjottiin myöskin jalostukseen ja se osoittautuikin suosituksi siitosoriksi paitsi hyvän luonteensa myös hyvien kilpailutulostensa ansiosta ja se astuikin elämänsä aikana lähemmäs parisataa tammaa. Jälkeläisilleen ori periytti hyvän luonteensa lisäksi monilahjaisuutta lajiin kuin lajiin. Ketunliesu joudttiin lopettamaan 20-vuotiaana oriin liukastuttua tarhassaan ja katkaistua jalkansa.

ie. Pahlatar oli ehkä pienikokoinen mutta sitäkin suuremmalla egolla varustettu tamma, joka ei suvainnut kenenkään pompottavan itseään ja luokiteltiinkin näin ollen jo varhain vaikeaksi hevoseksi. Tästä johtuen tamma vaihtoi omistajaa nuorempana melko tiuhaan kunnes lopulta eksyi ammattiratsuttajalla, jonka kanssa tamma alkoi kilpailemaan kaikissa ratsastuksen lajeissa sijoituksia keräten. Erityisen lahjakkaaksi tamma osoittautui esteratsastuksen parissa, missä se sijoittui suomenhevosten mestaruuksissa useampaan otteeseen, mutta myös koulu-ja kenttäratsastuksenkin saralla tamma keräsi sijoituksia aluetasolla. Pahlattaren päätettyä kilpailu-uransa sitä tarjottiin kantakirjaan ja tamma kantakirjattiinkin I-palkinnolla. Pahlatar sai elämänsä aikana vain neljä varsaa sillä se menehtyi viimeisen varsomisen aiheuttamiin komplikaatioihin. Varsoilleen tamma periytti hankalan luonteensa lisäksi hyvää rakennettaan, vaikka se pyrittiikin astuttamaan vain hyväluonteisilla oreilla.

e. Naavarousu ei koskaan osoittautunut erityisen lahjakkaaksi hyppääjäksi vaikka siitä aluksi yritettiinkin leipoa esteratsua, joten sen kanssa vaihdettiin sangen nopeasti kouluratsastuksen parissa, missä tamma niitti menestystä kansallisen tason kilpailuissa. Luonteeltaan Naavarousu oli täysikymppi ja omistajaperheen pienemmät lapset saivatkin luvan kiivetä sen selkään joka sunnuntai talutusratsastusta varten. Myöhemmällä iällä tammaa alettiin totuttaa myös ajoon ja sen kanssa alettiin vähitellen kilpailemaan kouluratsastuksen ohella myös valjakkoajossa, missä se ei kuitenkaan osoittaunut aivan yhtä lahjakkaaksi kuin kouluratsastuksessa, vaikka keräsi lukuisia sijoituksia myös valjakossa. Tammalla ei myösään ollut yhtään hullumpi rakenne, sillä se kantakirjattiin II-palkinnolla. Jälkeläisiä Naavarousu sai yhteensä kuusi, joille se periyttyi hyviä liikkeitä ja rakennetta ennen kuin jäi eläkkeelle.

ei. Marasto oli komeaakin komeampi hopeajouhinen ori, joka myös kantakirjattiin I-palkinnolla osoituksena orin hyvästä rakenteesta. Luonteeltaan Marasto oli pääsääntöisesti erittäin hyväluontoinen joskin sillä oli taipumusta machoiluun tammojen ollessa lähettyvillä. Maraston kanssa kilpailtiin menestyksekkäästi sekä koulu-että esteratsastuksen parissa ja se sijoittui molemmissa lajeissa suomenhevosten mestaruuksissa useaan otteeseen. Jälkeläisiä oriille ehti kertyä lähes sata ennen kuin se jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn vuoksi. Jälkeläisilleen ori periytti hyvää luonnettaan ja rakennettaan.

ee. Lintukka toimi miltei koko ikänsä tuntiratsuna, mutta sen kanssa käytiin myös tuntiratsastajien toimesta jonkin verran kilpailemassa. Paikallisten kilpailuiden lisäksi tammalla käytiin myöskin kisaamassa tuntiratsastajien suomen mestaruuksissa, joissa se sijoittuikin usein ihan mukavasti vaikkei voittoja pahemmin päässyt kertymään. Luonteeltaan tamma oli hyvin rauhallinen miltei laiska, joten se oli erityisesti alkeisratsastajien mieleen sillä tamman ei koskaan säikkynyt mitään. Lintukan alkaessa vanheta sen osti sen pitkäaikainen hoitaja, jonka luona se sai vietellä rauhaisia eläkepäiviä. Tamma astutettiin kahdesti naapurin Marasto oriilla ja molemmista varsoista tuli vanhempiensa tapaan hyvin selväpäisiä.

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 02.01.2017 Tuulenpesän Kartano lk 01: Helppo B Kutsu 02/30
02 06.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 03/40
03 11.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo B Kutsu 01/40
04 11.01.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
05 14.01.2017 Romilly lk 02: Helppo B Kutsu 08/82
06 16.01.2017 Romilly lk 02: Helppo B Kutsu 08/82
07 18.01.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
08 19.01.2017 Romilly lk 01: Helppo C Kutsu 08/79
09 22.01.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 02/40
10 23.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo B Kutsu 02/40
11 23.01.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
12 27.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 03/60
13 28.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo B Kutsu 05/40
14 28.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 05/50
15 30.01.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
16 01.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 04/50
17 03.02.2017 Romilly lk 02: Helppo B Kutsu 06/71
18 07.02.2017 Romilly lk 02: Helppo B Kutsu 07/71
19 08.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 03/60
20 09.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 06/60
21 10.02.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Helppo C Kutsu 02/50
22 11.02.2017 Fiktio lk 01: Helppo C Kutsu 05/40
23 11.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 03/43
24 12.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 06/50
25 14.02.2017 Metsovaara lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
26 15.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 01/50
27 16.02.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Helppo C Kutsu 05/50
28 16.02.2017 Ruuvalli lk 02: Helppo B Kutsu 05/30
29 17.02.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Helppo C Kutsu 06/50
30 19.02.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Helppo C Kutsu 04/50
31 19.02.2017 Teilikorpi lk 01: Helppo B Kutsu 03/50
32 05.03.2017 Verner lk 02: Helppo B Kutsu 05/30
33 10.03.2017 KK Sitruuna lk 01: Helppo C Kutsu 05/30
34 12.03.2017 KK Sitruuna lk 01: Helppo C Kutsu 04/30
35 15.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 01: Helppo C Kutsu 01/100
36 20.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 01: Helppo C Kutsu 02/100
37 11.04.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo B Kutsu 06/40
38 12.04.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 03/40
39 12.04.2017 Hengenvaara lk 02: Helppo B Kutsu 03/40
40 13.04.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 03/40
41 18.04.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
42 21.05.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 03/40
43 24.05.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 05/40
44 30.05.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 03: Helppo B Kutsu 07/100
45 01.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 02/40
46 05.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 06/40
47 10.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
48 12.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
49 12.06.2017 Koistila lk 03: Helppo B Kutsu 03/40
50 18.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
51 23.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
52 24.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
53 26.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
54 13.07.2017 Daelwyn lk 01: Helppo B Kutsu 04/40
55 15.07.2017 Daelwyn lk 01: Helppo B Kutsu 03/40

ERJ
ainoastaan sijoitukset
01 04.01.2017 Cadogan Ponies lk 02: 70cm Kutsu 05/40
02 06.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 02/40
03 08.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 01/40
04 11.01.2017 Cadogan Ponies lk 02: 70cm Kutsu 02/40
05 11.01.2017 Romilly lk 02: 80cm Kutsu 01/69
06 12.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 05/40
07 12.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 06/40
08 13.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 06/40
09 13.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 02/40
10 15.01.2017 Ventos lk 02: 80cm Kutsu 02/30
11 18.01.2017 Cadogan Ponies lk 02: 70cm Kutsu 04/40
12 18.01.2017 Ventos lk 02: 80cm Kutsu 04/30
13 20.01.2017 Brokeback lk 01: 80cm Kutsu 02/30
14 20.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 03/40
15 24.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 01/40
16 29.01.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 01/40
17 09.02.2017 Bellgrove lk 04: 80cm Kutsu 05/29
18 11.02.2017 Metsovaara lk 05: 80cm Kutsu 01/40
19 01.03.2017 Pirunportti lk 01: 70cm Kutsu 03/30
20 12.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 02: 70cm Kutsu 05/60
21 15.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 03: 80cm Kutsu 08/93
22 20.03.2017 Hengenvaara lk 01: 80cm Kutsu 01/50
23 23.03.2017 Hengenvaara lk 01: 80cm Kutsu 01/50
24 24.03.2017 Hengenvaara lk 01: 80cm Kutsu 01/50
25 03.04.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 06/40
26 04.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 05/40
27 13.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 06/40
28 15.04.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 06/40
29 19.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 04/40
30 22.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 04/40
31 23.04.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 06/40
32 29.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 02/40
33 30.04.2017 Cadogan Ponies lk 02: 80cm Kutsu 03/40
34 30.04.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 04/40
35 11.05.2017 Ricota lk 02: 80cm Kutsu 03/30
36 12.05.2017 Ricota lk 02: 80cm Kutsu 03/30
37 11.06.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 03/30
38 19.06.2017 Ricota lk 01: 80cm Kutsu 01/30
39 20.06.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 02/30
40 22.06.2017 Ricota lk 01: 80cm Kutsu 03/30
41 23.06.2017 Ricota lk 01: 80cm Kutsu 02/30
42 24.06.2017 Belja Trakehners lk 01: 80cm Kutsu 04/20
43 27.06.2017 Cadogan Ponies lk 03: 80cm Kutsu 05/30
44 06.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 03/24
45 10.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 04/24
46 11.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 03/24
47 15.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 02/24
48 18.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 03/24
49 29.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 04/24
50 08.08.2017 Prime Sporthorses lk 01: 80cm Kutsu 04/30

KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 17.01.2017 Romilly lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/13
02 29.01.2017 Romilly lk 02: Harrasteluokka Kutsu 03/28
03 15.02.2017 Romilly lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/25
04 21.02.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/18
05 04.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/11
06 05.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/11
07 06.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/11
08 12.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/11
09 15.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 03/11
10 20.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/11
11 21.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/11
12 26.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/11
13 28.04.2017 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 03/11
14 11.07.2017 Ros Cirein lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/17
15 17.07.2017 Ros Cirein lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/17
16 31.07.2017 KERJ Cup Kärmeniemi lk 02: Harrasteluokka Kutsu 06/54
17 10.09.2017 Riekontorppa lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/24
18 17.09.2017 Kototalli lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/24
19 04.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/21
20 09.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/21
21 11.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/18
22 06.01.2018 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 03/25
23 09.01.2018 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 05/25
24 10.01.2018 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 05/25
25 31.01.2018 KERJ Cup Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/29
26 11.02.2018 Gealán lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/28
27 12.02.2018 Gealán lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/28
28 01.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 02/19
29 09.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 03/19
30 16.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 04/19
31 23.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 01/19
32 25.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 02/19
33 27.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 03/19
34 06.07.2019 Hiivurin Suomenhevoset lk 02: Harrasteluokka 03/23
35 10.07.2019 Hiivurin Suomenhevoset lk 02: Harrasteluokka 04/23
36 13.07.2019 Hiivurin Suomenhevoset lk 02: Harrasteluokka 01/23
37 14.07.2019 Hiivurin Suomenhevoset lk 02: Harrasteluokka 03/23
38 04.06.2020 Chersey lk 02: Harrasteluokka 05/34
39 05.06.2020 Chersey lk 02: Harrasteluokka 02/34
40 06.06.2020 Chersey lk 02: Harrasteluokka 04/34
41 09.06.2020 Chersey lk 02: Harrasteluokka 05/34
42 21.12.2020 Aittotaipaleen Tila lk 02: Harrasteluokka 05/38
43 24.12.2020 Aittotaipaleen Tila lk 02: Harrasteluokka 05/38

VVJ
ainoastaan sijoitukset
01 13.01.2017 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 03/29
02 14.01.2017 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/29
03 15.01.2017 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/29
04 17.01.2017 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/29
05 17.01.2017 Ruudin talli lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/50
06 21.01.2017 Tuiskula lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
07 24.01.2017 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 04/29
08 01.02.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilövaljakko Kutsu 04/29
09 01.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
10 02.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
11 03.02.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilövaljakko Kutsu 05/29
12 04.02.2017 Yentel Ponies lk 01: Noviisi koulukoe yksiköt Kutsu 03/30
13 09.02.2017 Ventos lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
14 11.02.2017 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille Kutsu 04/40
15 11.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
16 11.02.2017 Yentel Ponies lk 01: Noviisi koulukoe yksiköt Kutsu 03/30
17 12.02.2017 Metsovaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/40
18 14.02.2017 Metsovaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/40
19 14.02.2017 Yentel Ponies lk 01: Noviisi koulukoe yksiköt Kutsu 04/30
20 15.02.2017 Metsovaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 06/40
21 15.02.2017 Wild Side Cobs lk 02: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 01/40
22 16.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
23 18.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
24 18.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
25 19.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
26 20.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
27 22.02.2017 Huvitus lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 06/40
28 23.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
29 24.02.2017 Wild Side Cobs lk 02: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 01/28
30 27.02.2017 Wild Side Cobs lk 02: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 02/28
31 28.02.2017 Huvitus lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 02/40
32 02.03.2017 Fiktio lk 01: Noviisi koulukoe yksiköille Kutsu 01/30
33 02.03.2017 Teilikorpi lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
34 03.03.2017 Teilikorpi lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
35 04.03.2017 Teilikorpi lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
36 06.03.2017 Fiktio lk 01: Noviisi koulukoe yksiköille Kutsu 02/30
37 06.03.2017 Hukkapuro lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
38 07.03.2017 Hukkapuro lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
39 08.03.2017 Gateaway lk 01: Noviisi koulukoe, yksiköille Kutsu 04/40
40 09.03.2017 Hukkapuro lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
41 13.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/24
42 14.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 01/24
43 15.03.2017 Hukkapuro lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
44 18.03.2017 Wild Side Cobs lk 02: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 06/40
45 19.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 02/24


27.06.2018 Päiväkirjamerkintä (kirjoittaja: Beauvoir)
Olin tänään saapunut Tuulenpesän Kartanolle auttamaan Tuuliaa muutaman hevosen liikuttamisessa. Ensimmäisenä ajattelimme lähteä yhdessä maastoon - otin itse ratsukseni Torppiksen, Tuulia lähti matkaan nuorella Kermikkä-tammalla. Päätimme suunnata kohti järvenrantaa, jospa hiukan säikky Kernikin uskaltaisi veteen kahlailemaan. Järvessä käväiseminen vilvoittaisi varmasti hevosia näin kuumana kesäpäivänä. Lähdimme suunnistamaan järvelle rinta rinnan, Torppiksen yrittäessä jatkuvasti päästä Tuulian ratsusta ohi. Tamma painoi kädelle toden teolla. Harmi, että olin unohtanut hanskat tallille. Käsiparkani tulisivat varmasti olemaan aivan rakoilla tämän maastolenkin jälkeen.

Kävelimme puolipitkin ohjin läheiselle hiekkatielle saakka. Päätimme ottaa siinä pienen laukkapätkän, sitten järvi olisikin jo lähellä. Torppis alkoi steppaamaan paikoillaan innokkaasti, kun otin ohjia lyhyemmäksi ja yritin saada sitä asettumaan Kernin vierelle. Kun molemmat hevoset olivat jotenkuten aloillaan, päästimme ne laukkaan. Torppis olisi tahtonut selvästi kaahata lujaa, mutta yritimme parhaamme mukaan pitää ratsumme melko rauhallisessa laukassa. Hevoset alkoivat pikku hiljaa hiota kirkkaalta taivaalta iskevässä auringonporotuksessa, ja kun Torppis alkoi hidastamaan itsekseen, siirryimme vähitellen käyntiin. Poikkesimme hiekkatieltä metsäpolulle, joka oli tallautunut leppien ja mäntyjen siimekseen sammalmättäiden päälle. Jatkoimme siis etenemistä metsässä, hyttysten sekä paarmojen armoilla. Olimme vähintäänkin puolikuolleita ötököiden vuoksi saapuessamme järvelle, samoin hevoset. Aika ajoin Torppis menetti hermonsa iniseviin hyönteisiin, ja se otti rannallakin asiakseen pukitella, mutta en sentään tippunut satulasta. Kylmään järveen ei olisi ollut mukava molskahtaa, vaikka toisaalta Torppis onnistui kastelemaan minut housuja myöten läträtessään vedellä. Kerni ei ollut yhtä innokas vesipeto kuin oma ratsuni, mutta sekin uskaltautui polvia myöten veteen seisomaan. Kun me kaikki olimme saaneet tarpeeksi viilennystä, lähdimme ravailemaan takaisin tallia kohti, missä odottaisi pari muuta ratsastettavaa.

16.07.2018 Estevalmennus (valmentaja: Beauvoir)
Tuulia T. oli tuonut valmennettavakseni nuoren pienhevostamman Kermikän. Ratsukko oli jo päässyt verryttelyn makuun, kun saavuin itse maneesiin hiukan myöhässä. Eräs oma hevoseni oli telonut itsensä tarhassa, ja eläinlääkärin luona oli mennyt vähän odotettua pidempään. Pääsimme siis Tuulian ja Kernin kanssa heti varsinaisten tehtävien pariin. He saivat aloittaa pienellä jumppasarjalla, joka koostui ristikoista sekä kahdesta pienestä pystyesteestä. Harjoitus saisi Kernin keskittymään paremmin työntekoon - ensimmäisellä kerralla tamma meinasi mennä solmuun esteiden ja jalkojensa kanssa, mutta Tuulia antoi pohkeilla hyvän tuen Kernille, ja ratsukko selvitti tehtävän ihan kunnialla. Tuulia sai tulla tehtävää molemmista suunnista muutamaan otteeseen, nappiin menneen suorituksen jälkeen siirryimme toiseen harjoitukseen. Tehtävässä tultaisiin toiselle pitkälle sivulle asetettua kahden esteen sarjaa suhteutetulla välillä siten, että esteiden väliin pitäisi saada joka kerta eri määrä askeleita lyhentämällä ja pidentämällä laukkaa. Harjoitus oli Kernille haastava varsinkin siinä vaiheessa, kun esteet olivat 80-90 cm, mutta Tuulia sai ratsastettua tammansa laukan niin voimakkaaksi, että he suoriutuivat tehtävästä joka kerta hyvin. Laukan lyhentäminen oli vielä nuorehkolle ja hiukan kokemattomalle hevoselle hiukan hankalaa, kun esteet olivat korkeuden puolesta äärirajoilla. Sanoinkin Tuulialle moneen otteeseen, että laukan tempo ja voima eivät saa muuttua, vaikka askeleiden pituutta säädeltäisiin. Kernin laukka meinasi vähän lässähtää sekä hidastua lyhentämisen yhteydessä, mutta Tuulia tuki tammaa hyvin ja tsemppasi harjoituksen läpi hienosti. Siihen valmennus olikin hyvä lopettaa.