Tuulenpesän Kartano

Tuulenpesän Kuunhelmi

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ VV

NIMI Tuulenpesän Kuunhelmi "Mimmi" Rekisterinumero VH18-018-0391
SYNTYNYT 01.07.2017 (4 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri tummanrautiaankimo SÄKÄKORKEUS 152 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Tuulia T,Tuulenpesän Kartano
Koulutustaso ko Vaativa B SAAVUTUKSET KV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.03.2018
Rakenne: 8, Käynti: 1, Ravi: 5, Laukka: 5, Lisäpisteet: 1, Suku: 12.0, Yhteensä: 32.0 p. KV-II

Tuulenpesän Kuunhelmi sai alkunsa nähtyäni Melinan orimainoksen hevosurheilulehdessä. Nainen tarjosi tuolloin komeita suomenhevosorejaan ulkopuolisten käyttöön viimeisiä kertoja ennen kuoppaamista, joten rupeisn innoissani selaamaan tarjolla olevia oreja, sillä meillä ei vielä ollutkaan runolaisten orien lapsia omien tammojemme kanssa. Käytyäni kaikki mainoksessa mainitut orit sukutauluineen lävitse päädyin siihen, että haluaisin kaikenkaikkiaan kolmesta oriista itselleni varsan Tuikun Preemiosta, Koistilan Vikkestä ja Sokerikuun Lumouksesta. Jouduin miettimään melko pitkään ennen kuin sain valittua oreille tammoistamme sopivat puolisot, sillä kuumin kilpailukausi oli meneillään. Lopulta päädyin siihen että Tuikun Prremio ja Koistilan Vikke saisivat astua jo kilpailu-uransa lopettaneet Ellenin Sypressin ja Tuiskulan Kuunkuiskeen kun taas Sokerikuun Lumoukselle puolisoksi valikoitui vasta kilpa-uransa aloittanut Runon Hippiäinen. Soitettuani Melinalle ja naisen varmistettua astutusten sopivuuden saivat tammat matkata Runoratsuihin astutettavaksi, missä ne viettivät viikon ennen kuin palasivat takaisin Tuulenpesään. Heinäkuun alussa maailmaan sitten putkahti kolme suloista suomenhevosvarsaa, joista Tuiskulan Kuunkuiskeen tammavarsalle, joka oli perinyt emänsä rautiaankimon värityksen, annettiin nimeksi Tuulenpesän Kuunhelmi.

Mimmi on luonteeltaan hyvin leppoisa suomenhevosneito, joka tulee suurimman osanajasta toimeen kaikkien kanssa toimeen oli sitten kyseessä kaksi-tai nelijalkaiset olennot. Välillä neidillä on kuitenkin niitä kuuluisia tammamaisia päiviä, jolloin se tuppaa olemaan etenkin vieraita kohtaan hankala. Hoitotoimenpiteiden ajaksi neiti olisi syytä sitoa kiinni etenkin pidempään kestävien toimenpiteiden ajaksi, sillä vaikka neiti osaakin halutessaan seistä nätisti aloillaan ei se kuitenkaan jaksa pitkiä aikoja aloillaan seistä. Harjattaessa Mimmi vaatii yleensä perusteellisen harjauksen, sillä neidin valkoinen karva tuppaa likaantumaan etenkin syksyisin sen piehtaroidessa tarhassa, mikäli sille ei muisteta laittaa loimea tarhaan, jolloin sille riittää aivan pikainen harjaus. Varusteet tammalle saa laittaa ilman että se pullikoisi vastaan mitenkään erityisesti, joskin mikäli sen satulavyön kiristää tiukalle liian nopeasti saattaa se protestoida yrittämällä näykkäistä hoitajaansa. Talutettaessa tuppaa kiinnostumaan kaikesta mitä ympärillä tapahtuu ja unotamaan taluttajansa läsnäolon ja sitä saakin välillä muistutetalla taluttajan olemastaolosta. Muiden hevosten seuran suhteen tamma ei ole turhan kranttu, vaikkakin viihtyy yksikseen paremmin kuin laumassa ei sille kuitenkaan ole ongelma oleskella tarhassa myös muiden kanssa.

Ratsastettaessa Mimmiä voisi kuvitella miltei laiskaksi ratsuksi, jota saa jatkuvasti olla ajamassa eteenpäin, että neidin moottori pysyy varmasti käynnissä. Jatkuvia voimakkaita eteenpäin ajavia apuja lukuunottamatta tammalle riittävät melko eleettömät ja pienet avut. Tamma ei myöskään pahastu mikäli sille annetut avut eivät ole aivan nappiin annetut kunhan ne ovat tarpeeksi lähellä oikeaa. Mimmi omaa kolme energistä ja tahdikasta askellajia, jotka eivät kuitenkaan ole kovinkaan lennokkaita tai näyttäviä. Kouluratsuna tamma on suhteellisen osaavaa sorttia, vaikkakin sen liikkeisiin tuppaa tulemaan helposti liikayrittämistä, mikäli neidille ei anneta täsmälleen oikeita apuja. Mikäli Mimmi kuitenkin saa tarpeeksi tarkat avut suoriutuu se siltä pyydetyistä tehtäistä ilmavin ja itsevarmuutta huokuvin liikkein. Uudet koululiikkeet neiti on aina oppinut suhteellisen nopeasti joskin se tuppaa hermostumaan herkästi mikäli se ei jotain osaa, joten väliin kannattaa laittaa tutumpia liikkeitä jottei tamma menetä mielenkiintoaan uusien liikkeiden harjoittelua kohtaan.

i. Koistilan Vikke
KTK III,KRJ I,YLA II,SLA I
ii. Milkan Kieho
KTK II
iii. Koistilan Kaihomieli
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,ERJ II,YLA II
iie. Kaarina HUI
KTK III
ie. Koistilan Hinni
KTK III
iei. Kaarnan Mikkihiiri
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,YLA I,SLA I
iee. Ellenin Hyasintti
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
e. Tuiskulan Kuunkuiske ei. Heilin Valassi eii. Talviviima
eie. Ventoksen Untuva
Ch,KTK II
ee. Rätvänän Kuunkuiskaaja
KTK III
eei. Riihikorven Asterix
KRJ I,SLA II
eee. Rätvänän Kuuhullu
KTK II

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset