Tuulenpesän Kartano

Pumpulikunkku

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ AnneL2017

NIMI Pumpulikunkku "Punkku" Rekisterinumero VH17-018-0689 + #PKK2514
SYNTYNYT 05.02.2016 (8 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
väri rautiaankimo SÄKÄKORKEUS 157 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 kasvattaja Pekka Suomela (mt. Wiewi)
Koulutustaso ko Helppo A re 80cm kerj Harrasteluokka vvj Noviisi SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Pumpulikunkku tuli meille ikäänkuin sattumankautta törmättyäni Jänövaaran ommistajattaren Wiewin laatiman tuonti suomenhevosten myynti-ilmoituksen eräällä usein vierailemallani foorumilla. Alunperin en edes kiinnittänyt huomiota kimoon oriin, sillä huomioni varasti punarautiaan värityksen omaava suomenhevostamma Linnunkesyttäjä, joka oli kuitenkin jo alustavasti varattu muualle, joten siirryin pian katselemaan minkälaisia muita suomenhevosia olisi myynnissä ja pian katseeni osuikin lumivalkoiseen kimoon suomenhevosoriin, jolle oli sopivasti annettu nimeksi Pumpulikunkku. Teinkin oriista oitis tarjouksen, sillä se näytti olevan vielä vapaana, joten toivoa sen saamisesta talliin näin ollen oli. Onnekseni tarjousta kirjoittaessani ei kukaan muu ollut ehtinyt oriista tarjoamaan ja Wiewi myi sen mieluusti minulle, joten kävin hakemassa sen heti seuraavana päivänä Jänövaarasta uuteen kotiinsa Tuulenpesään.

Punkku on luonteeltaan hyvin nöyrä ja ihmisiä kunnioittava oriherra, joka ei koskaan tekisi pahaa kärpäsellekään. Oria voivatkin näin ollen hoitaa niin perhein pienimmätkin kuin vanhuksetkin, sillä se ei temppuile tai omaa pahoja tallitapoja. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei oria täydy sitoa kiinni, sillä se seisoo paikoillaan komentamattakin. Harjauksesta ori nauttii joskin on suhteellisen herkkä kutiamaan, joten sitä saa paikoitellen harjata melko voimakkainkin ottein ilman pelkoa siitä, että herra vetäisisi herneen nenään liian kovakouraisesta käsittelystä, sillä ori vain nauttii kun sitä harjataan voimakkain ja pitkin vedoin. Varusteet Punkku antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin hieman pullistella satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa ori seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä joskin saattaa tammojen ollessa lähettyvillä vähän machoilla joskin palaa takaisin paikalleen kunhan sitä huomauttaa nykäisemällä napakasti riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yleisesti ottaen herrasmiesmäisesti joskin saattaa hieman uhitella muille oreille tammojen ollessa lähettyvillä, sillä se ei pidä kilpailusta.

Ratsastettaessa Punkku on hyvin yhteistyöhaluinen, mutta hivenen laiska ratsu, joka testailee silloin tällöin ratsastajansa valppautta yrittämällä mennä sieltä missä aita on matalin. Orin kanssa täytyykin pysyä jatkuvasti valppaana ja sen mieli pidettävä kiireisenä harjoituksia vaihdellen, jolloin sille ei jää aikaa ajatella työstä luistamista. Herran kanssa ei täydy käyttää kovinkaan voimakkaita tai suuria apuja ja sille riittävät normi kovuiset ja normi suuret avut. Punkulla on on pehmeät ja maanläheiset askellajit, jotka ovat ratsastajalle mukavat istua, mutteivät kerää kovinkaan paljon tyylipisteitä näyttävyydessä. Orin kootut askellajit tosin ovat melko näyttäviä, mutta sen lisäykset jäävät helposti vajaiksi. Kouluratsuna Punkku yrittää aina parhaansa, joskaan ei ole siitä kaikista yritteliäimmästä päästä ja vaatii napakat sekä tarkat avut. Orilla on kuitenkin hyvä ryhti ja se kantaa itsensä hyvin keräten ihailevia katseita kulkiessaan muodossa kaula kaarella valkea harja hulmuten. Uuden koululiikkeet herra oppii suhteellisen nopeasti joskin alkuun saattaa olla hieman tahmea. Esteratsuna Punkku omaa suhteellisen hyvä hyppytekniikan joskin sillä on taipumusta lähteä hyppyyn hivenen liian aikaisin. Ori kuitenkin venyy uskomattomalla tavalla korkeutta ja pituutta esteiden yli hypäten yli kaikesta mitä sen eteen laitetaan epäröimättä. Herra ei ole kovinkaan ketteräjalkainen eikä sen kanssa tästä johtuen voikaan tehdä kovinkaan tiukkoja käännöksiä. Maastoesteillä ori on suhteellisen rohkea hyppääjä joskin saattaa hieman arastella alashyppyjä veteen. Punkun kanssa ei voi myöskään ylläpitää kovinkaan hektistä vauhtia, sillä herra väsähtää helposti mikäli matkavauhti on turhan kova. Maastossa ori on yleisesti ottaen kuitenkin hyvin rauhallinen ja varmajalkainen eikä kompuroi hankalassakaan maastossa.

Ajettaessa Punkku on hivenen herkempi avuille kuin ratsastettaessa ja sille riittää aivan minimaalinen tuntuma suuhun. Ääniapujen kanssa ori ei ole aivan yhtä tottelevainen kuin ohjasapujen suhteen, mutta tottelee kuitenkin mikäli ääniavut on annettu selkeästi lausuen painokkaalla äänensävyllä. Punkku on suhteellisen reipas ajokki, mutta reagoi kuitenkin hyvin ajajansa pidätteisiin eikä ala kaahottamaan. Koulukoe ei koskaan ole ollut oriin vahvuuksia, sillä se tekee liian usein siltä pyydetyt asiat vain vähän sinnepäin ellei sen ajaja ole tarkkana ja vaatimalla vaadi oria suorittamaan liikkeet kunnolla. Tarkkuuskoe sujuu herralta hieman paremmin sillä oriilla on tarkka silmä ja se osaa itsekin katsoa mistä kohtaa on mentävä porttien keskeltä, jotteivat keilat kaadu ja se kaataakin kartiot vain jos sen ei anneta itse päättää mistä kohtaa mennä porttien läpi. Kestävyyskoe Punkulta sujuu hyvin vaihtelevaisesti joskin se on osoittanut kestävänsä paremmin kuivalla kelillä kuin mutaisella.

i. Salmiakkipulveri
rtkm 158cm
ii. Pullasorsa
rtkm 159cm
iii. Töyhtöhyyppä
tprt 160cm
iie. Mustikkapitko
rtkm 156cm
ie. Hattaralaku
tprt 144cm
iei. Lakritsipoika
tprt 148cm
iee. Hiimuhiippari
prt 142cm
e. Herttakutonen
tprt 151cm
ei. Kuuskauttaviis
tprt 149cm
eii. Velhojekku
prt 152cm
eie. Kuusimetän Hillamarja
tprt 148cm
ee. Sydänrinsessa
tprt 154cm
eei. Rinssiuljas
trt 156cm
eee. Rakkauslintu
prt 152cm

ei jälkeläisiä

i. Salmiakkipulveri ei ollut luonteeltaan siitä kaikista helpoimmasta päästä ja vaati vielä eläessään määrätietoisen ja johdonmukaisen käsittelijän, joka ei antanut oriin oikuille periksi missään vaiheessa yritti ori sitten näykkiä hoitajaansa tai liiskata tämän karsinansa seinää vasten. Ratsastettaessa Salmiakkipulveri tosin oli melkoisen hidas reagoimaan ratsastajansa apuihin ja yritti muutenkin mennä aina sieltä missä aita oli matalin, joten sen kanssa sai käyttää huoletta melkoisen voimakkaitakin apuja. Kouluratsastukseen orin kärsivällisyys ei tahtonut riittää ja vaikka kapasiteettia olisikin ollut. Esteillä Salmiakkiritari puolestaan syttyi eloon ja sen kanssa kilpailtiinkin kansallisella tasolla aina 120cm tasolla asti menestyksellä. Ori käytti hypätessä hyvin selkäänsä ja sen hypyt olivat pyöreitä, mutta sen laukan pituutta oli jokseenkin vaikeata säätää. Kilpailu-uransa jälkeen Salmiakkiritaria tarjottiin kantakirjaan, mutta hyvistä kilpailutuloksistaan ja hyvin menneestä ratsastuskokeesta huolimatta herran saamat pisteet eivät aivan riittäneet kantakirjaan. Kantakirjaamattomuudesta huolimatta ori oli kuitenkin suhteellisen suosittu jalostusori astuen monta kymmentä tammaa. Jälkeläisilleen ori periytti hyvää hyppytyyliään sekä romuluista rakennettaan.

ii. Pullasorsalle maittoi jo varsana ruoka eikä se ole siitä sen kummemmaksi muuttunut, mikä näkyy orin pyöreässä ulkomuodossa että se on selkeästi ollut ruoka-aikoina kotona. Ori oli myöskin hyvin vankkarakenteinen minkä vuoksi sen kasvattaja myi oriin jo varhain työhevoseksi eräälle paikalliselle maatilalle, missä siitä alettiin koulia hevosta maatilan töihin. Pullasorsa totutettiin paitsi vetämään auraa ja tekemään metsätöitä myös ajolle ja se saikin talvisin vetää rekeä. Ratsuksi Pullasorsaa ei koskaan varsinaisesti opetettu, mutta se sai kantaa perheen pienimpiä selässään aina kun näiden teki mieli ratsaille. 10-vuotiaana oria tarjottiin kantakirjaan ja se kantakirjattiinkin peräti II-palkinnolla työhevossuunnalle. Kantakirjauksesta huolimatta oriilta ei kuitenkaan jäänyt kovinkaan montaa jälkeläistä, sillä se astui lähinnä lähiseudun tammoja joita ei kovin montaa ollut. Jälkeläisilleen ori periytti suoria liikkeitään sekä taipuisuutta.

ie. Hattaralaku oli massiivisen rakenteen omaava laukkipäinen rautias suomenhevostamma, joka toimi lähestulkoon koko ikänsä ratsastuskouluhevosena. Pieni laukkipäinen tamma oli etenkin pikkulasten suosiossa, sillä se oli hyvin kiltti ja rauhallinen käsitellä eikä koskaan säikkynyt. Kokeneita ratsastajia Hattaralaku kyllä osasi koetella muun muassa hypähtelemällä sivuille ja oikomalla kulmista, mutta aloittelevien ratsastajien kanssa se ei koskaan moisia yrittänyt. Hattaralakun ratsastuskoulu ajan aikana sillä kilpailtiin kouluratsastuksessa Helppo B ja esteillä 80cm tasolla aluetasolla kohtalaisella menestyksellä kunnes se 15-vuotta täytyttyään jäi eläkkeelle tuntihevosen hommista sen pitkäaikaisen hoitajan ostettua sen. Tämän jälkeen tammalla ei enää kilpailtu, mutta se astutettiin kahdesti ja synnytti molemmilla kerroilla terveet varsat, joista orivarsa myytiin heti vieroituksensa jälkeen tammavarsan jäädessä kasvattajalleen.

e. Herttakutonen oli mitä suloisimman ulkomuodon omaava tamma, joka oli luonteeltaan aivan yhtä valloittava kuin ulkonäöllisesti. Herttakutonen näytti jo varhain, että sillä olisi lahjoja kouluratsastukseen sijoittuen ikäluokkakilpailuissa kouluratsastuskokeessa viiden parhaan joukkoon. Esteratsuna tamma ei ollut valitettavasti aivan yhtä taitava, mutta sen kanssa hypättiin kotona pieniä esteitä vaihtelun vuoksi. Elämänsä aikana tamma kilpaili hyvällä menestyksellä aluetason Vaativa B luokissa , mutta kansallisella tasolla se ei koskaan päässyt ikäluokkakilpailuita lukuunottamatta kilpailemaan, sillä sen omistaja ei halunnut pahemmin matkustella kilpailujen perässä. Herttakutosen kilpailuvuosien alkaessa tulla päähänsä päätti sen omistaja kokeilla tamman kantakirjaamista ennen sen astuttamista ja tamma kantakirjattiinkin hienosti II-palkinnolla. Hettakutonen astutettiin neljästi, mutta loi varsansa kerran, joten sillä on kaiken kaikkiaan kolme elävää varsaa, jotka kaikki ovat perineet emänsä vireyden ja hyvät askellajit.

ei. Kuuskauttaviis tuli ravurisuvusta ja niinpä oriistakin toivottiin ravuria, joskaan sen kohdalla toiveita ei oltu asetettu kovinkaan korkealle eikä oria oltu ilmoitettu suuriin ikäluokkakilpailuihin. Alkuun näytti siltä ettei Kuuskauttaviidestä tulisi ravuria sillä se piti kolmena ekana vuotenaan lähestulkoon poikkeuksetta perää niissä lähdöissä mihin se ilmoitettiin. Orin täytettyä 7-vuotta se sai rattailleen uuden ohjastajan, joka vaikutti ymmärtävän oriin sielun elämää paremmin kuin sen entiset ohjastajat ja se alkoi sijoittua rahasijoille. Suurkilpailuissa Kuuskauttaviis ei koskaan menestynyt, mutta keräsi tästä huolimatta kuitenkin ihan mukavan rahasumman omistajilleen ennen kuin jäi eläkkeelle. Koska ori tuli hyvästä ravurisuvusta käytettiin se kantakirjassa ja se kantakirjattiinkin omistajansa yllätykseksi I-palkinnolla. Kantakirjauslausunnossa kehuttiin se tyyppejä sekä pyöreää sopusuhtaista runkoa ja kuivia hyväasentoisia jalkoja, mutta myös liikkeitä sekä käsiteltävyyttä ajossa. Kuuskauttaviis osoittautui hyväksi jalostusoriiksi periyttäen jälkeläisilleen hyviä jalka-asentoja sekä helppoa luonnettaan.

ee. Sydänrinsessa oli sangen vauhdikas tapaus, josta olisi varmasti tullut hyvä ravuri ellei se olisi ollut niin laukkaherkkä, sillä vauhdikkuuden lisäksi tammalla piisasi myöskin voitontahtoa. Sydänrinsessasta aiottiin ensiksi koulia ravuri, mutta kun sen koulutus aloitettiin saatiin hyvin pian huomata tamman olevan todella laukkaherkkä minkä vuoksi aikomukset kouluttaa siitä ravuri hylättiin ja tamma myytiin ratsuttajalle, joka alkoi koulua siitä ratsua. Kouluradoille tamman kärsivällisyys ei riittänyt kovinkaan pitkälle, mutta se teki tästäkin huolimatta mitä siltä pyydettiin. Hyppääjänä tamman kuitenkin todettiin olevan vailla vertaa, joten sen ratsuttaja alkoi kilpailla sillä ensin esteillä ja myöhemmin myös kenttäkilpailuissa. Sydänrinsessan ja sen ratsuttajan yhteistyö ei kuitenkaan jatkunut kovinkaan pitkään ja tamma myytiin pian uudestaan kun sen kilpailu-ura oli ehtinyt tuskin alkaakaan. Sydänrinsessan uutta omistajaa eivät kuitenkaan ratsastuksenlajit kiinnostaneet, sillä hän oli valjakkoihminen henkeen ja vereen, joten jälleen kerran tamma sai tehdä ammatinvaihdoksen. Valjakkoajossa tamma kilpaili hyvällä menestyksellä aina kansallisella tasolla asti voittaen suomenhevosten valjakkomestaruuden kahdesti ja tuoden kotiin mitaleita myös suomen mestaruus kilpailuista useampana vuonna. 16-vuotiaana Sydänrinsessa sai jäädä eläkkeelle kaikista kilpailuista ja se astutettiin kolme kertaa lähiseudun oreilla. Jälkeläisilleen tamma periytti tummanpunarautiasta väritystään sekä nöyrää luonnettaan.

PKK
05.01.2018 Tunturin Talli 6. Suomenhevoset, orit ja tammat EO-sert
17.02.2018 Newerra 3. Rakenne Hevoset HY
20.02.2018 Saariston Hevosopisto 4. Suomenhevosoriit HY (EM: Hevosen väri)
08.03.2018 Hallava 2. Suomenhevosorit, rakenne HY (EM: Hevosen väri)
30.09.2018 Hallava lk 02: 2. Suomenhevosorit, rakenne HY

12.09.2022 NJ Adina irtoSERT pt: Jannica (VRL-04799)
30.09.2022 NJ Adina irtoSERT pt: Lissu T. VRL-12701
KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 15.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 05/30
02 22.05.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: Helppo A Kutsu 02/100
03 27.05.2017 Haavelaakso lk 02: Helppo A Kutsu 04/30
04 04.07.2017 Ketola lk 02: Helppo A Kutsu 02/40
05 05.07.2017 Ketola lk 02: Helppo A Kutsu 04/40
06 06.07.2017 Ketola lk 02: Helppo A Kutsu 06/40
07 09.07.2017 Daelwyn lk 04: Helppo A Kutsu 02/40
08 10.07.2017 Colder Creatures lk 04: Helppo A Kutsu 01/30
09 14.07.2017 Colder Creatures lk 04: Helppo A Kutsu 01/30
10 16.07.2017 Colder Creatures lk 04: Helppo A Kutsu 04/30
11 01.08.2017 Kärmeniemi lk 04: Helppo A Kutsu 05/50
12 02.08.2017 Kärmeniemi lk 04: Helppo A Kutsu 05/50
13 04.08.2017 Kärmeniemi lk 04: Helppo A Kutsu 07/50
14 12.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 02: Helppo A Kutsu 02/30
15 17.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 02: Helppo A Kutsu 03/30
16 05.09.2017 Ketola lk 03: Helppo A Kutsu 05/30
17 22.09.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 03/30
18 24.09.2017 Vuorna lk 06: Helppo A Kutsu 06/40
19 25.09.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 05/30
20 27.09.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo A Kutsu 01/30
21 26.10.2017 Teilikorpi lk 02: Helppo A Kutsu 06/40
22 31.10.2017 KRJ Cup Hukkapuro lk 04: Helppo A Kutsu 19/321
23 24.12.2017 Silkes lk 04: Helppo A Kutsu 02/33
24 29.12.2017 Fiktio lk 03: Helppo A Kutsu 03/40
25 16.03.2018 Brunnby lk 04: Helppo A Kutsu 05/30
26 31.07.2018 KRJ Cup Runoratsut lk 03: Helppo B Kutsu 10/267
27 04.01.2021 Kilpakeskus Chermia lk 01: Helppo A 03/30
28 11.03.2021 Vihiniemi lk 02: Helppo A 05/40
29 15.01.2022 Crion Ponies lk 05: Helppo A 05/30
30 17.01.2022 Crion Ponies lk 05: Helppo A 02/30
31 27.04.2022 Valmarya lk 02: Helppo A 03/30
32 30.04.2022 Valmarya lk 02: Helppo A 01/30
33 05.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 03/60
34 07.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 04/60
35 07.05.2022 Valmarya lk 02: Helppo A 03/30
36 09.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 04/60
37 10.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 02/60
38 11.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 01/60
39 13.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 07/60
40 18.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 07/60
41 26.05.2022 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Helppo A 07/60
ERJ
ainoastaan sijoitukset
01 30.04.2017 ERJ Cup Hortensia lk 06: 80cm Kutsu 02/107
02 12.06.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 03: 80cm Kutsu 04/30
03 17.06.2017 Cadogan Ponies lk 01: 80cm Kutsu 02/30
04 19.06.2017 Cadogan Ponies lk 01: 80cm Kutsu 05/30
05 22.06.2017 Cadogan Ponies lk 01: 80cm Kutsu 01/30
06 30.06.2017 ERJ Cup Kuuralehto lk 06: 80cm Kutsu 06/105
07 04.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 04/24
08 10.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 02/24
09 13.07.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 02/30
10 20.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 04/24
11 25.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 04/24
12 26.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: 70cm Kutsu 02/24
13 30.07.2017 Cadogan Ponies lk 01: 70cm Kutsu 05/30
14 29.09.2017 Moana part breds lk 03: 70cm Kutsu 01/29
15 01.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: 70cm Kutsu 02/30
16 02.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: 70cm Kutsu 02/30
17 05.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: 70cm Kutsu 04/30
18 02.11.2017 Kototalli lk 02: 70cm Kutsu 01/30
19 05.11.2017 Kototalli lk 02: 70cm Kutsu 04/30
20 08.11.2017 Kototalli lk 02: 70cm Kutsu 03/30
21 24.11.2017 Ricotan Suomenhevoset lk 02: 80cm Kutsu 02/22
22 01.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 04/50
23 02.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 04/50
24 06.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 07/50
25 07.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 05/50
26 08.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 03/50
27 11.12.2017 Kilpailukeskus Litt lk 02: 70cm Kutsu 01/40
28 11.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 05/50
29 12.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 06/50
30 13.12.2017 Kilpailukeskus Litt lk 02: 70cm Kutsu 04/40
31 13.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 04/50
32 15.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 06/50
33 18.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 02/50
34 18.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 04/50
35 18.12.2017 Mitar Warmbloods lk 03: 70cm Kutsu 02/25
36 19.12.2017 Mitar Warmbloods lk 03: 70cm Kutsu 04/25
37 20.12.2017 Koistila lk 03: 70cm Kutsu 03/50
38 22.12.2017 Koistila lk 05: 80cm Kutsu 03/50
39 02.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 03/30
40 03.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 05/30
41 04.01.2018 Escorant Trakehners lk 01: 80cm Kutsu 04/40
42 05.01.2018 Mörkövaara lk 04: 70cm Kutsu 07/55
43 06.01.2018 Mörkövaara lk 04: 70cm Kutsu 02/55
44 09.01.2018 Escorant Trakehners lk 01: 70cm Kutsu 01/50
45 09.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 03/30
46 10.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 01/30
47 12.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 05/30
48 13.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 01/30
49 14.01.2018 Kingsvalley lk 01: 80cm Kutsu 02/30
50 16.01.2018 Kototalli lk 03: 70cm Kutsu 04/30
51 24.01.2018 Escorant Trakehners lk 01: 80cm Kutsu 05/40
52 03.02.2018 Ratsutalli Lilja lk 01: 80cm Kutsu 07/50
53 05.02.2018 Ratsutalli Lilja lk 01: 80cm Kutsu 04/50
54 05.02.2018 Ruskavaara lk 01: 70cm Kutsu 03/30
55 20.02.2018 Ratsutalli Lilja lk 01: 80cm Kutsu 02/30
KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 31.07.2017 KERJ Cup Kärmeniemi lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/54
02 06.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 01: Aloittelijaluokka Kutsu 02/17
03 10.10.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 01: Aloittelijaluokka Kutsu 02/17
04 17.10.2017 Susiraja lk 01: Harrasteluokka Kutsu 02/07
05 20.10.2017 Susiraja lk 01: Harrasteluokka Kutsu 01/07
06 05.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 03/18
07 06.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/18
08 07.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/18
09 10.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/18
10 11.11.2017 Littleness lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/18
11 05.01.2018 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 01/25
12 09.01.2018 Mörkövaara lk 02: Harrasteluokka Kutsu 02/25
13 14.02.2018 Moana Part Breds lk 02: Harrasteluokka Kutsu 04/19
14 05.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 04/19
15 19.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 03/19
16 22.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 02/19
17 23.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 04/19
18 27.09.2018 Kototalli lk 04: Harrasteluokka Kutsu 02/19
19 01.10.2018 Hunajakumpu lk 02: Harrasteluokka 04/22
20 03.10.2018 Hunajakumpu lk 02: Harrasteluokka 02/22
21 08.06.2020 Chersey lk 02: Harrasteluokka 02/34
22 22.12.2020 Aittotaipaleen Tila lk 02: Harrasteluokka 06/38
23 05.02.2021 Nessinjärven kilpailukeskus lk 02: Harrasteluokka 01/28
24 09.02.2021 Pyökkipolku lk 02: Harrasteluokka 02/22
25 12.02.2021 Pyökkipolku lk 02: Harrasteluokka 02/22
26 14.02.2021 Kilpailukeskus Lupin lk 02: Harrasteluokka 01/21
27 14.02.2021 Pyökkipolku lk 02: Harrasteluokka 03/22
28 15.02.2021 Kilpailukeskus Lupin lk 02: Harrasteluokka 02/21
29 15.02.2021 Nessinjärven kilpailukeskus lk 02: Harrasteluokka 04/28
30 15.02.2021 Pyökkipolku lk 02: Harrasteluokka 01/22
31 17.02.2021 Kilpailukeskus Lupin lk 02: Harrasteluokka 02/21
32 04.03.2021 Kartanokosken Ratsutalli lk 02: Harrasteluokka 03/11
33 10.04.2021 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Harrasteluokka 02/24
34 28.04.2021 Hiivurin Suomenhevoset lk 01: Harrasteluokka 01/24
35 22.12.2021 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 05/28
36 23.12.2021 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 05/28
37 04.01.2022 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 04/42
38 04.01.2022 Kilpailukeskus Lupin lk 01: Harrasteluokka 04/26
39 04.01.2022 Lilycove lk 01: Harrasteluokka 02/26
40 05.01.2022 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 04/42
41 10.01.2022 Holmberg lk 01: Harrasteluokka 02/31
42 10.01.2022 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 02/42
43 11.01.2022 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 05/42
44 14.01.2022 Hovilanveräjä lk 01: Harrasteluokka 01/42
45 18.01.2022 Kilpailukeskus Lupin lk 01: Harrasteluokka 02/26
46 19.01.2022 Kilpailukeskus Lupin lk 01: Harrasteluokka 03/26
47 20.01.2022 Kilpailukeskus Lupin lk 01: Harrasteluokka 04/26
VVJ
ainoastaan sijoitukset
01 02.06.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/17
02 03.06.2017 Vähäpelto lk 02: Noviisi koulukoe, avoin pareille Kutsu 03/30
03 06.06.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 04/17
04 08.06.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 01/17
05 08.06.2017 Vähäpelto lk 02: Noviisi koulukoe, avoin pareille Kutsu 04/30
06 09.06.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 01/17
07 10.06.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 02/17
08 11.09.2017 Vuorna lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/28
09 15.10.2017 Vuorna lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
10 01.11.2017 Härdelli lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 02/30
11 04.11.2017 Härdelli lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 04/30
12 05.11.2017 Härdelli lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 03/30
13 09.11.2017 Härdelli lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 04/30
14 10.11.2017 Härdelli lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 05/30
15 14.11.2017 Vuorna lk 02: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 02/21
16 16.11.2017 Vuorna lk 02: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 02/21
17 27.11.2017 Kaihovaara lk 01: Noviisi, koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
18 01.12.2017 Hengenvaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe pareille Kutsu 03/21
19 07.12.2017 Hengenvaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe pareille Kutsu 03/21
20 08.12.2017 Hengenvaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe pareille Kutsu 04/21
21 09.12.2017 Hengenvaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe pareille Kutsu 03/21
22 10.12.2017 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 02/30
23 13.12.2017 Duán Stable lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
24 15.12.2017 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 01/30
25 17.12.2017 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 05/30
26 28.12.2017 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe avoin pareille Kutsu 03/23
27 29.12.2017 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe avoin pareille Kutsu 04/23
28 30.12.2017 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 03/30
29 30.12.2017 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe avoin pareille Kutsu 02/23
30 03.01.2018 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe pareille Kutsu 02/38
31 08.01.2018 Mörkövaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 02/66
32 11.01.2018 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe avoin yksilöille Kutsu 05/30
33 13.01.2018 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe avoin yksilöille Kutsu 05/30
34 27.01.2018 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe pareille Kutsu 04/38
35 02.02.2018 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 03/30
36 04.02.2018 Holmberg lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 04/30
37 06.02.2018 Holmberg lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 01/30
38 06.02.2018 Koistila lk 01: Noviisi koulukoe yksilölle Kutsu 02/30
39 21.02.2018 Breandan lk 01: Noviisi parivaljakko, avoin yhdistetty Kutsu 03/37
40 04.03.2018 Hengenvaara lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 06/100
41 12.06.2018 Valyrian Shetlands lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
42 17.06.2018 Valyrian Shetlands lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 03/30
43 05.07.2018 Wyat Shetlands lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 02/40
44 07.07.2018 Wyat Shetlands lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 06/40
45 08.07.2018 Wyat Shetlands lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 06/40
46 11.07.2018 Zurück lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/24
47 13.07.2018 Yorca Warmbloods lk 01: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 03/16
48 16.07.2018 Yorca Warmbloods lk 01: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 04/16
49 17.07.2018 Yorca Warmbloods lk 01: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 03/16
50 22.07.2018 Yorca Warmbloods lk 01: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 02/16
51 26.07.2018 Yorca Warmbloods lk 01: Noviisi tarkkuuskoe avoin pareille Kutsu 03/16
52 31.07.2018 VVJ Cup Wyat Shetlands lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 01/79