Tuulenpesän Kartano

Kievarinkujan Reemeli

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

NIMI Kievarinkujan Reemeli "Eemeli" rekisteriNUMERO VH17-018-0948
syntymäaika 15.03.2017 (8 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-ori
Väri punaruunikko SÄKÄKORKEUS 155 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA PJ,Kievarinkuja
Koulutustaso ko Helppo A SAAVUTUKSET KV I,SV II

Suomenhevosvarsojen arviointi 2-vuotiaana 20.05.2017
rakenne 7.8, suku 10, käytöskoe 6 + 6 = 29.8 SV-II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.01.2018
Rakenne: 8, Käynti: 3, Ravi: 5, Laukka: 2, Lisäpisteet: 1, Suku: 18.5
Yhteensä: 37,5p. KV-I Luokkavoittaja V!

Eksyin kuin vahingossa Kievarikujan kasvattimyynti topikkiin katselemaan millaisia kasvatteja heillä olisi tällä kertaa myynnissä, sillä olinhan kyseisessä tallissa jo meidän kasvatti, joten ajattelin että olisi hauska ostaa heiltä vastapalvelukseksi kasvatti talliin. Myynnissä oli neljä kasvattia, joista kahdella oli suvussaan myös heille myymäni kasvatti Tuulenpesän Pyörremyrsky, joiden välillä jäin pohtimaan kumpi varsa olisi miellyttävämpi. Lopulta päädyin tekemään tarjoukseen 1-vuotiaasta vanhempiensa punaruunikon värityksen perineestä orivarsasta, jolle Kievarikujan omistajatar PJ ehdotti nimeksi Kievarikujan Reemeli, mikä kuulosti myös omaan korvaani sopivalta. PJ:n hyväksyttyä tarjoukseni sovimme, että hakisin oriin uuteen kotiinsa toukokuun ensimmäisellä viikolla, jolloin liikkuisin muutenkin samoilla tienoilla.

Eemeli on perinyt vanhempiensa herkkyyden eikä näin ollen siedä kovakouraista käsittelyä tai meteliä karsinansa edustalla vaan rakastaa omaa rauhaansa ylitse kaiken. Ori myöskin stressaantuu helposti mikäli sen hoitaja vaihtelee jatkuvasti, joten tämän vuoksi sille onkin määrätty kaksi vakituista hoitajaa eikä muilla ole mitään asiaa oriin karsinaan. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä herra seisoo yleisesti ottaen suht maltillisesti aloillaan mikäli kyseessä on nopeasti tehtävä hoitotoimenpide, mutta mikäli hoitotoimenpiteen suorittamisessa kestää yhtään pidempään alkaa ori liikehtiä levottomasti, joten pidempään kestävien hoitotoimenpiteiden ajaksi laitettava kiinni. Harjauksen aikana ei oikein kunnolla seiso aloillaan, mutta kun sille kerran kunnolla ärähtää jää ori seisomaan aloilleen. Varusteita laitettaessa ei temppuile tai käyttäydy muutenkaan huonosti joskin näyttää melkoisen hapantanaamaa mikäli sille annetaan suuhun kylmät kuolaimet. Talutettaessa Eemelillä on taipumusta säikkyä ihan kaikkea mikä on sille ennestään vierasta oli sitten kyse naapurin uudesta traktorista tai kissasta. Muiden hevosten seurasta ei niin paljoa piittaa ja viihtyykin paremmin omissaoloissaan, mutta aina silloin tällöin sen voi kuitenkin nähdä nukkumassa tarha kaverinsa kanssa kylkikyljessä.

Ratsuna Eemeli on vähän hitaasti syttyvää sorttia ja sille pitääkin antaa kunnolla aikaa herätä ennen kuin ryhdytään kunnolla työntekoon. Hereillä ollessaanhan ori on mitä kuuliaisin ja yhteistyöhaluisin ratsu tehden kaikkensa ratsastajansa mielyttämiseksi, mutta mikäli oriille ei anneta aikaa herätä kunnolla on se melkoisen hidas pohkeelle eikä muutenkaan tee siltä pyydettyjä asioita kunnolla. Eemeli on myöskin hyvin herkkä avuille ja aivan erityisesti ohjasavuille, joten sitä tulisi käsitellä silkkihansikkain. Oriilla on hyvin lennokas ja pitkä askellus, joka ei kuitenkaan ratsastajan kannalta ole kaikkein mukavimmasta päästä ja etenkin herran ravi edellyttää ratsastajalta melkoisesti vatsalihaksia. Kouluratsastushan on oriin leipälaji ja siinä se onkin parhaimmillaan saadessaan selkäänsä pehmeäkätisen ratsastajan, jolloin ori tanssahtelee kuin balettitanssija läpi kouluradan liikkeiden. Eemelin muotoon ratsastaminen ei ole kovinkaan helppoa, sillä ori kulkisi mieluusti pitkänä, mutta kun sen kanssa jaksaa tehdä töitä pidempään hakeutuu ori ennen pitkään kuolaintuelle. Ori on hieman hidasoppista sorttia ja uusia koululiikkeitä opeteltaessa sen kanssa tarvitaankin paljon kärsivällisyyttä ennen kuin oppi menee perille. Kaikeksi onneksi herra kuitenkin jaksaa itse työskennellä yhden ja saman liikkeen parissa pitkiäkin aikoja eikä sen keskittyminen myöskään herpaannu helposti muualle työnteosta.

i. Kuuralehdon Luukas
KRJ I,YLA II
ii. Pirunkorven Ruusker iii. Fiktion Ruutrik
KRJ I
iie. Mörkövaaran Tiikerililja
KTK III,ERJ I
ie. Rajattoman Tuike iei. Arvolaakson Tuiskaus
KRJ I
iee. Rajattoman Lumitar
e. Kievarikujan Selina ei. Runon Ruupert
KTK III,KRJ I
eii. Runon Rasmus
KTK III,,KRJ I
eie. Rinella
ee. Tuulenpesän Pyörremyrsky
KRJ I,SLA I,YLA III
eei. Villahaan Piraus
KTK III,KRJ I
eee. Viehättävän Venla
KTK III,KRJ I,SLA II,YLA III

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 11.02.2018 Huhtala lk 01: Helppo A Kutsu 05/30
02 18.02.2018 Huhtala lk 01: Helppo A Kutsu 03/30
03 10.07.2018 Liljalehto lk 01: Helppo A Kutsu 01/40
04 19.01.2021 Holmberg lk 04: Helppo A 03/30