Tuulenpesän Kartano

Kievarinkujan Taikavarpu

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ scirlin

NIMI Kievarinkujan Taikavarpu "Virpi" rekisteriNUMERO VH17-018-2099
syntymäaika 18.08.2017 (8 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
Väri punarautias SÄKÄKORKEUS 150 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA PJ,Kievarinkuja
Koulutustaso ko Vaativa B SAAVUTUKSET KV II,SV II

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 3-vuotiaana 20.01.2018
8,6 + 10 + 7 + 5,4 + 5,5 = 36,5 SV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2018
Rakenne: 9, Käynti: 2, Ravi: 3, Laukka: 4, Lisäpisteet: 1, Suku: 14.5, Yhteensä: 33.5 p KV-II

Meillä jo ennestään olevasta kievarikujalaisesta Kievarinkujan Reemelistä oli jo ehtinyt kasvaa komea nuorukainen hoksatessani Kievarinkujan toisen myyntitopikin eräällä usein vierailemallani foorumilla. Tällä kerralla myynnissä oli kaikenkaikkiaan viisi suomenhevosvarsaa, joiden joukosta löytyi yksi estepainotteinen varsa muiden ollessa koulupainotteisista vanhemmista. Tälläkin kertaa minua kiinnostivat enemmän koulupainotteiset varsat ja tutkittuani huolella myytävänä olevien varsojen suvut jätin lopulta tarjouksen 3-vuotiaasta 3-polvisen suvun omaavasta rautiaasta nuoresta tammasta, jonka peruskoulutus oli jo ehditty aloittamaan. Kauan en joutunut odottelemaan vastausta jättämääni tarjoukseen vaan Taikavarvun kasvattaja PJ vastasi sangen pian että voisin tulla hakemaan tamman vaikka samantien Tuulenpesään. Aivan samantien en kuitenkaan kerennyt lähteä Taikavarpua hakemaan joten sovimme noutopäivän parinviikon päähän mihin asti tammaa pidettäisiin meille varattuna.

Virpi on luonteeltaan hyvin rauhallinen tammaneiti, joka rakastaa lapsia, mutta aikuisten kanssa se ei tule aivan yhtä hyvin toimeen harrastaen jekkuja näiden kustannuksella. Lasten seurassa tamma on kuitenkin aivan mahtava sillä sillä riittää kärsivällisyyttä vaikka loputtomiin pienten lasten kanssa eikä se välitä vaikka sitä vedettäisiin korvista tai hännästä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei Virpiä täydy sitoa kiinni, sillä se kyllä osaa seistä aloillaan käskettäessä. Harjattaessa tamma nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta ja aivan erityisesti se nauttii kun sitä harjataan hieman kovemmin ottein kutiavan vatsanaluksen alta. Varusteet neiti antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia joskin saattaa hieman pullistella satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä minne ikinä tämä meneekin joskin saattaa pysähtyä haukkaamaan hieman välipalaa tienpientareelta silloin tällöin. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy asiallisesti joskaan ei pidä yli-innokkaista oreista jotka ovat jatkuvasti tunkemassa iholle ja hätistääkin nämä tiehensä.

Ratsastettaessa Virpi on oikea pomminvarma ratsu, jonka selkään uskaltaa hyvin laittaa perheen pienimmätkin, sillä neiti ei vähästä säiky. Tamma vastaa hyvin ratsastajansa pienimpäänkin apuun muttei varsinaisesti pahastu vaikka sille annettaisiin vähän voimakkaammatkin avut kunhan sitä ei jatkuvasti olla vetämässä suusta tai potkimassa kylkiin. Virpillä on lennokas joskin matala askellus joka ei ole kovinkaan näyttävää mutta sen sijaan neidin askeleet ovat sen ratsastajalle erittäin mukavat istua. Kouluratsuna tamma tekee mielellään töitä ja toimiikin alusta lähtien hyvin oman moottorinsa varassa. Tamman saaminen kulkemaan muodossa ei kuitenkaan ole aivan helppo tehtävä sillä Virpi tykkäisi kovasti löntystää eteenpäin selkäpitkänä kuolaimeen nojaten ja sen kanssa saakin tehdä töitä hyvän aikaa ennenkuin neiti hakeutuu muotoon. Uusien koululiikkeiden opettelu on tamman mielestä hauskaa puuhaa ja se myöskin jaksaa tehdä toistoa toiston perään eikä kyllästy helposti, vaikka yhtä ja samaa liikettä jäätäisiin toistamaan pidemmäksikin aikaa.

i. Villahaan Nikolai
KRJ II,SLA II
ii. Villahaan Nuuti iii. Neron Nuotti
KRJ II,YLA II
iie. Tampuriini
ie. Villahaan Julina
KTK II,KRJ I
iei. Sällin Väiski
iee. Juliella
KTK II
e. Oldfinion Mustuva
Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
ei. Kajon Mustasurma
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,SLA I
eii. Vinkare
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I,YLA II
eie. Kalliomaan Vilja
ee. Ventoksen Untuva
KTK II
eei. Varpusjärven Untamo
ERJ I,KRJ I,YLA I
eee. Rusetti-Leija
ERJ I,KRJ I,KERJ II,YLA I,SLA I

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 19.12.2017 Hiprakka lk 03: Vaativa B Kutsu 05/40
02 21.12.2017 Hiprakka lk 03: Vaativa B Kutsu 04/40
03 22.12.2017 Hiprakka lk 03: Vaativa B Kutsu 06/40
04 26.12.2017 Hiprakka lk 03: Vaativa B Kutsu 03/40