Dunkelheit 4R tuli meille Alegresta yhdessä neljän muun hevosen kanssa tammikuun lopulla vierailtuani Alegressa etsimässä uusia hevosia. Vierailin tuolloin usein Alegressa etsimässä uusia vanhempisukusia hevosia Gateawayhin ja vaikka välillä jouduinkin pettymään usein Alegresta löytyi kuitenkin minua miellyttäviä hevosia. Dunkelheitin kohdalla ihastuin sen isän sukuun täysin, mutta jouduin hetken miettimään ostotarjouksen tekemistä, sillä en pahemmin pitänyt oriin emänpuoleisesta suvusta. Ihastumiseni Dunkelheitin isälinjaan vei kuitenkin voiton inhostani oriin emälinjaan, joten tein kuin teinkin siitä tarjouksen. Alegren väen hyväksyttyä ostotarjoukseni ja allekirjoitettuani oriin kauppakirjan Dunkelheit kyydittiin lentokentälle, mistä se lennätettiin yhdessä neljän muun ostamani hevosen kanssa Hollantiin.
Luonteeltaan Dunk ei ole siitä kaikista rauhallisimmasta päästä, muttei toisaalta mikään kahjokaan. Sen käsittelyyn vaaditaan vain napakkaa ja määrätietoista otetta, jolloin Dunk malttaa käyttäytyä sen sijaan, että se pyörisi ympäri karsinaansa kuin väkkärä. Dunk kannattaa kuitenkin mieluusti sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi ainakin, jos kyseessä on eläinlääkärin vierailu rokotuksia koskien. Ori nimittäin vihaa piikkejä ylitse kaiken ja rokotuspiikin näkeminen saakin sen täysin poistolaltaan. Harjattaessa Dunkin voi kyllä pitää vapaanakin, sillä ori pysyy kyllä harjauksen ajan aloillaan, mikäli sitä ensin vähän komentaa. Varusteet Dunk antaa laittaa ongelmitta, vaikka oriin silmistä näkeekin, että sillä olisi kauhea kiire päästä ulos. Talutettaessa oriille on ehdottomasti laitettava ketju suuhun, sillä Dunkillä on ikävä tapa pomppia sivuille ja nousta hieman takajalkojensa varaan. Muiden hevosten lähettyvillä Dunk tyytyy hieman näyttelemään hampaitaan, muttei kuitenkaan käy kimppuun kunhan vain esittää kovaa poikaa.
Ratsastettaessa Dunkilla on taipumusta olla raskas kädelle ja pureekin usein kiinni kuolaimeen. Oriin ratsastamisen jälkeen ratsastajan kädet ovatkin usein täysin maitohapoilla oriin päänkannattelemisesta, sillä Dunk ei oikein tunnu kantavan päätään itse. Dunk tarvitseekin kokeneen ratsastajan, joka osaa ratsastaa oriin etupään kevyeksi, sillä oriin kulkiessa kauniisti muodossa etupää keveänä se on hyvinkin näyttävä näky. Dunkilla on myös kova työmoraali ja se laittaakin aina kaikkensa peliin, kunhan ratsastaja vain osaa pyytää oriita tekemään asiat oikein. Oriin askellus ei ehkä ole kaikista pehmeintä ja mukavinta ratsastajalle istua,mutta herran askellus on kuitenkin hyvin ilmavaa ja näyttävää. Dunkille vaikeita ovatkin kokoamista vaativat liikkeet kuten piaffe ja passage kun taas lisäykset ovat osoittautuneet oriin bravuuriksi. Maastossa Dun on hivenen sählä ja välillä tuntuu siltä kuin ori säikkyisi omaa varjoaankin, mutta se ei kuitenkaan lähde käsistä.