Firestorm SWA sai alkunsa tuttavani Vibajan tarjotessa tallinsa Kingsvalleyn hevosia ulkopuoliseen jalostukseen eräällä usein vierailemallani foorumilla. Tarjolla oli toinen toistaan hienompia oreja ja tammoja, joten sovinkin Vibajan kanssa useammasta yhdistelmästä joista yksi oli pirteäluonteisesta tammasta Romantica SWA omasta oriistani Fall of Man PB. Fall of Man PB on ratsuna sangen herkästi kuumuvaa sorttia joten toivoimme että Romantican hieman tasaisempi luonne tasoittaisi varsan luonnetta. Tämä toive tosin osoittautui tyhjäksi, sillä Romantica pyoräytti maailmaan tulisen luonnon omaavan orivarsan joka sai nimekseen Firestorm SWA mikä kuvaakin osuvasti oriin hieman haastavampaa luonnetta. Warehamiin ori saapui vuotiaana vartuttuaan ensiksi kaikessa rauhassa kasvattajansa luona. Matka Kingsvalleystä Warehamiin ei ollut turhan pitkä joten ori oli vielä täysissä voimissaan astellessaan ramppia alas tallin pihamaalle. Pikaisen tarkastuksen jälkeen talutin Firestormin tarhaan missä se saisi päästellä hoyryjä pihalle ennenkuin veisin sen myohemmin talliin.
Hoidettaessa Tuli ei ole siitä helpoimmasta päästä vaan tarvitsee jämäkän ja hieman itsepäisenkin hoitajan joka ei anna periksi sen pomottelu yrityksille. Ori nimittäin on sangen kova pomottelemaan mikäli vaistoaa vähänkään epävarmuutta hoitajassaan. Tulen karsinaan kun astuu on ori vastassa luimistellen ja hampaitaan esitellen mutta lopettaa onneksi mikäli sen uhittelulla ei ole hoitajaan mitään vaikutusta. Ulkona hoidettaessa jokseenkin levoton eikä tahtoisi sitten millään pysyä aloillaan. Harjattaessa todella herkkänahkainen joten sitä tulisikin harjata silkkihansikkain ettei ori vedä hernettä nenäänsä. Varustettaessa suitset saa herralle laitettua ongelmitta, mutta satulavyotä kiristettäessä kiukuttelee mikäli vyon vetää tiukalle liian äkkiä. Ruokittaessa Tuli pistää karsinansa melkeinpä remonttiin ellei saa ruokaansa ensimmäisten joukossa. Oriin syodessä ei sen karsinaan ole menemistä, sillä se puolustaa ruokaansa raivokkaasti. Eläinlääkäriin suhtautuu hyvin varautuneesti ja mulkoilee tätä epäileväisesti ja sikäli mikäli eläinlääkärillä on rokotepiikki tai neula verenottoa varten kädessään saattaa se jopa yrittää puraista, sillä herkkähipiäinen oriimme inhoaa kaikenmaailman neuloja ja piikkejä. Kengitettäessä herralla on ikävä tapa nipistää kengittäjäänsä takapuolesta mikäli vain yltää joten se onkin ehdottomasti sidottava kiinni mahdollisimman lyhyellä narulla kengityksen ajaksi.
Talutettaessa Tulelle on ehdottomasti pistettävä suitset päähän sillä oriin ei tunnu saavan minkäänlaista kontrollia pelkällä riimunnarulla. Maastossa talutettaessa on säikkyvinään pientäkin oksan rasahdusta vaikka oikeastihan herra ei mitään pelkää kunhan vain testailee taluttajansa huomiota. Mikäli Tuli sattuisi irti pääsemään ei sen kiinni saaminen olekaan mikään helppo homma, sillä ori ei tahdo tulla kiinniotetuksi vaan väistelee kiinniottajiaan parhaansa mukaan eikä sitä saa edes herkuilla houkuteltua lähemmäksi. Tarhoille mentäessä saa taluttaja pistää ihan juoksuksi pysyäkseen oriin menossa mukana ja kun Tulen päästää tarhassa vapaaksi kannattaa varoa sen takapäätä, sillä herralla on tapana pukittaa heti ensimmäiseksi kun vapaaksi pääsee. Muiden hevosten kanssa ei oikein tule toimeen ja etenkin toisten orien kanssa olisi jatkuvasti haastamassa riitaa minkä vuoksi se tarhataankin yhteen laitimmaisista tarhoista jossa sillä ei ole edes tarhanaapureita joiden kanssa haastaa riitaa. Maneesissa ja kentällä talutettaessa tuntuu olevan täynnä patoutunutta energiaa ja vain etsii tekosyytä jonka johdosta voisi tempaista itsensä irti taluttajansa otteesta, tähän riittää esimerkiksi maneesin katon räminä tuulessa tai pieni oksanrasahdus kentän lähettyvillä. Juoksutettaessa kannattaa Tulen antaa päästellä ensin isoimpia hoyryjä pihamaalle jos aikoo saada sen kanssa mitään tähdellistä aikaiseksi. Lastattaessa oriin saaminen traileriin edellyttää paljon maanittelua mutta kyllä sen aina tappelun päätteeksi saa lopulta traileriin.
Ratsastettaessa Tuli ei ole siitä kaikkein yhteistyohaluisimmasta päästä vaan vaatii selkäänsä osaavan ja varman ratsastajan, joka ei anna oriin pelotella itseään. Tulella kun on ikävä tapa yrittää pukittaa ratsastaja selästään tai riistäytyä käsistä mikäli vaistoaa ratsastajansa huomion herpaantuvan hetkeksikään muualle, joten sen kanssa onkin jatkuvasti pysyttävä valppaana. Mikäli oriin kuitenkin saa keskittymään itse tyontekoon sen sijaan että se olisi kokoajan haastamassa ratsastajaansa on se oikeastaan mitä osaavin esteratsu jonka kanssa hyppääminen on silkkaa iloa. Käynti irtonaista ja tahdikasta. Ravi kevyttä ja energistä joskin voisi olla elastisempaa. Laukka tahdikasta ja matkaavoittavaa. Iso laukkaisena hevosena suhteutetut välit aiheuttavat oriille usein vaikeuksia ellei ratsastaja onnistu kokoamaan sitä ja lyhentämään oriin askelta, jolloin se kyllä selviää niistäkin. Tuli hyppää hyvällä tekniikalla yli esteestä kuin esteestä joskin kirkkuvan kirkkaan värisillä esteillä se vaatii hieman enemmän pohkeita. Herra ei ole kovinkaan ketterä jaloistaan mutta nopea se sen sijaan on ja isolaukkaisena hevosena sen askel suorastaan nielee metrejä jokaisella askeleella joten uusinnoissa oriin kanssa kannattaakin keskittyä puhtaaseen rataan. Ori ajautuu helposti liian lähelle estettä jolloin se myoskin helposti pudottaa etukavioillaan joten ratsastajan on oltava tarkkana että ponnistuspaikat osuvat kohdilleen sillä oriin varaan asiaa ei voi jättää.
Kilpailuissa Tuli on sanalla sanoen hermostunut minkä vuoksi se yleensä pidetäänkin trailerissa mahdollisimman pitkään ja otetaan ulos vasta kun tulee aika laittaa se valmiiksi lämmittelyä varten. Muista kilpailualueen hevosista herra ei pidä sitten lainkaan ja uhittelee kaikille jotka sen ohitse menevät ja mikäli joku tulee potku etäisyydelle saa tämä maistaa kaviota, minkä vuoksi herralla onkin punainen rusetti kiinnitettynä häntään. Lämmiteltäessä Tuli ei yleensä täysillä keskity lämmittelyesteisiin vaan hyppää niiden yli hieman puolihuolimattomasti ori kun ei tykkää pikkuesteistä vaan alkaa vasta korkeammilla esteillä ottaa homman tosissaan. Portilla odottaa vuoroaan malttamattomasti kuolaintaan pureskellen joten mikäli vain mahdollista kannattaa se pitää liikkeessä jolloin sille jää vähemmän aikaa hermoiluun. Radalla Tulen huomio herpaantuu herkästi mikäli joku käyttää salamavaloa kuvatessa joten sitä voi joutua hieman rauhoittelemaan suorituksen aikana sikäli joku salamavaloa käyttää. Palkintojenjaossa kannattaa ruusuke suosiolla antaa herran ratsastajalle, sillä mikäli ruusuketta yrittää kiinnittää oriin suitsiin saa samalla väistellä oriin hampaita. Kunniakierroksella ori sitten antaa palaa kunnolla eikä hevillä hidasta takaisin hitaampiin askellajeihin kierroksen päätteeksi.