OBLIVION GRAY


@ VRL-07415

Nimi Oblivion Gray "Olli" Rekisterinumero VH15-029-0102
Rotu ratsuponi-ori (78,125%) Koulutus kerj CIC2
Väri & säkä ruunikko, 144 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 04.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Oblivion Gray sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Oblivionin emän Kelmin Rebeccan tiineyttä seurattiin erityisen tarkkaan sen palattua takaisin orivierailultaan, sillä olihan Rebecca ensimmäistä kertaa tiineenä. Epäilyksistäni huolimatta Rebecca synnytti terveen orivarsan tammikuun 2015 alussa, joka sai nimekseen Oblivion Gray.

Perusluonteeltaan Olli on hyvin seuranhaluinen ja eloisa eikä viihdykään hyvin yksin tallissa. Mikäli Olli nyt joutuisi olemaan yksin tallissa ilman hevosseuraa alkaa se välittömästi kutoa tai purra puuta. Tämän johdosta oria ei koskaan jätetäkään yksin talliin vaan sen viereisessä karsinassa on aina joku. Paitsi seuranhaluinen Olli on myös pohjattoman utelias ja se tutkiikin karsinaansa tulevat ihmiset kiireestä kantapäähän osittain makupalojen toivossa. Harjattaessa ori seisoo kyllä kiltisti paikoillaan mikäli karsinan ovi vain pidetään kiinni suljettuna. Avoimesta karsinan ovesta Olli meinaan lähtee välittömästi karkuretkilleen ja sitten sitä ollaankin metsästämässä kissojen ja koirien kanssa ennenkuin ori lopulta antaa ottaa itsensä kiinni. Varusteet Olli antaa laittaa vaikeuksitta. Talutettaessa Olli seuraa yleensä kiltisti hoitajaansa, mutta toisinaan se saattaa yrittää tempaista itsensä irti päästäkseen omille retkilleen, mikäli se näkee jotain mielenkiintoista. Muiden hevosten lähettyvillä ori käyttäytyy kunnolla eikä haasta riitaa.

Ratsastettaessa Olli saattaa aluksi testata ratsastajaansa pukittelemalla vähän, mutta lopettaa oitis moiset pelleilyt huomattuaan, ettei moisella käytöksellä ole ratsastajaan mitään vaikutusta. Olli tarvitseekin napakan ratsastajan, joka asettaa sille selkeät rajat. Ratsastajansa apuihin Olli vastaa halukkaasti, mutta tarvitsee kuitenkin selkeät avut eikä siedä epäselkeitä apuja. Epäselvät avut saadessaan alkaa ori puuhailla omiaan eikä enää pahemmin kuuntele ratsastajaansa. Koulua Olli vääntää aina mielellään yrittäen parhaansa, vaikke olekaan siinä mikään huippu. Olli on kuitenkin sangen elegantti näky kulkiessaan kauniisti selkä pyöreänä. Oriin askellus on hyvin tasaista ja matkaavoittavaa, mutta siitä puuttuu tietynlainen kouluhevosille tyypillinen näyttävyys. Esteradalla Olli on peloton ja hyppää yli kaikesta mitä vastaan tulee pelottomasti. Olli omaa myös hyvän hyppytekniikan ja ketteräjalkaisena ponina se liitelee esteiden yli vaikeistakin hyppykulmista. Maastoesteille Olli on tasaisen varma eikä tee turhia virheitä. Mikäli lähestyminen kiinteälle esteelle on huono se kyllä kieltää, joten ratsastajan onkin maastoesteradalla oltava tarkempi lähestymisen suhteen kuin rataesteillä. Muutenkin ori on hyvin varma maastohevonen eikä säiky turhia, vaikka kulman takaa tuhatta ja sataa kaahaava auto saattaakin saada sen hieman säpsähtämään.

i. Mulberry Ombré
rp (62,50%)
ii. Orinoco Flow
Ch,KTK II
rp (75%)
iii. Zazu Dust
NF
iie. Oswego Flow
pfs (50%)
ie. Yorkshire Luciana
rp (50%)
iei. Yorkshire Leonardo
rp (50%)
iee. Yorkshire Rosandra
rp (50%)
e. Kelmin Rebecca
rp (93,75%)
ei. Rautens Mio
rp (87,50%)
eii. Rautens Miro
wC
eie. Rautens Utop
rp (75%)
ee. Selvagem Rebento
YLA III
NF
eei. Selvagem Whisper
NF
eee. Elfriida
NF

ei jälkeläisiä

25.08.2018 NJ Fairburn Manor lk 02: Ratsuponiorit irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.