SODASTREAM VON GATEAWAY


@ Landgestüt Celle

Nimi Sodastream von Gateaway "Sooda" Rekisterinumero VH15-031-0224
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus erj 150cm kerj CIC4
Väri & säkä rautias, 168 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 03.01.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sodastream von Gateaway sai alkunsa eksyttyäni Brentwood Warmbloodsin omistajan Zikin TJ topikkiin eräällä usein vierailemallani foorumilla. Zikillä oli jalostukseen tarjolla monta upeaa hevosta, mutta itse iskin silmäni kahteen pv oriin joista toisen kasvattaja oli kauan ihailemani virtuaalitalli Solo. Tarkastellessani kyseisen sololaisen kasvatin sukutaulua huomasin sen isän olevan upeaakin upeampi VIR MVA Ch palkittu orii Monster. Käytyäni läpi fwb tammani kysäisin Zikiltä josko sololainen ori, jonka nimi muuten oli Citrus Sensation Solo, astuisi kenttäpainotteisen tammani Suprant Novelle. Astutus sopi kuin sopikin Zikille, joten tammikuun alussa vuonna 2015 maailmaan putkahti orivarsa joka muistutti hivenen menestyksekästä isän isäänsä Monsteria.

Luonteeltaan vilkas ja eloisa Sooda aiheuttaa aina silloin tällöin ongelmia työnnettyään turpansa väärään paikkaan. Kaikeksi onneksi ori kuitenkin osaa yleensä pitää liika uteliaisuutensa aisoissa eikä pahemmin aiheuta ongelmia uteliaisuutensa takia. Sooda onkin hyvin helppo hoidettava, sillä ori seisoo hyvin aloillaan komennettaessa, vaikka saattaakin alkaa liikehtiä levottomasti mikäli hoitotoimenpiteiden suorittamisessa kuluu pidempi aika kuin orista tuntuisi sopivalta. Harjattaessa Sooda ei aina jaksaisi seistä aloillaan, mutta yleensä ori kuitenkin seisoo aloillaan kuin tatti kun sille vähän ärähtää. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Sooda on hyvin rauhallinen, mutta saattaa vähän innostua tammojen lähettyvillä. Napakka nykäisy riimunnarusta kuitenkin palauttaa oriin useimmiten maanpinnalle. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy yleensä ihan mallikkaasti, vaikka onkin välillä hieman yli innokas tekemään tuttavuutta.

Ratsuna Sooda on hyvin mukautuvainen kelpuuttaen selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan. Oriilla ei olekaan näin ollen mitään erikoisempia vaatimuksia ratsastajansa suhteen ja se sopiikin näin ollen niin aloittelijoiden kuin kokeneidenkin ratsuksi. Vaikka Sooda onkin hyvin miellyttämisenhaluinen saattaa se silloin tällöin innostua hieman liikaa, minkä takia olisikin tärkeää, että oriin selässä istuisi rauhallinen ratsastaja. Soodan askellus on hyvin joustavaa ja pehmeää, mutta siitä puuttuu lennokkuutta. Koulua Sooda menee suhteellisen mielellään, vaikka yrittääkin välillä liikaa, mikä johtaa siihen, että ori on vähällä sotkeutua jalkoihinsa. Kärsivällisen ja rauhallisen ratsastajan kanssa ori kuitenkin jaksaa keskittyä, jolloin se myös suoriutuu, siltä pyydetyistä liikkeistä moitteettomasti. Esteillä Sooda on hyvin innokas, mikä johtaa helposti pudotuksiin, mikäli oria ei saa keskittymään työntekoon. Keskittyessään Sooda kuitenkin liitelee kevyesti esteiden yli venyen sekä pituutta että korkeutta uskomattomalla tavalla esteiden yli, vaikkei ponnistuspaikan valinta menisikään aivan nappiin. Maastoesteillä Sooda on tasaisen varma ja yrittää aina parhaansa, vaikka välillä kieltoja tuleekin lähestymisen esteelle ollessa huono. Ori nimittäin kieltäytyy ottamasta mitään riskejä maastoesteillä. Maastossa Sooda on vähän semmoinen häslä jonka on pakko päästä tutkimaan pieninkin maastopolku perinpohjaisesti uteliaisuutensa tyydyttämiseksi.

i. Citrus Sensation Solo ii. Monster
VIR MVA Ch,KTK I,ERJ I,KERJ I,YLA II
iii. Monster Mash
iie. Amerimacka
ie. Limeberry Soda
ERJ I
iei. Boosting Berryblush
iee. Sarsaparilla Soda
e. Suprant Novelle ei. Don Amadore
KTK II,KERJ II,KRJ I
eii. Don Adamo
eie. Lovedy
ee. Sol Invictus eei. Sol Indiges
eee. Ludi Solis

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.