Tuulenpesän Kartano

Kehponen

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

   

@ luvat on

NIMI Kehponen "Keppi" Rekisterinumero VH17-018-0090
SYNTYNYT 03.04.2016 (4 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenpienhevonen-ori
väri musta SÄKÄKORKEUS 148 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 maahantuoja VRL-05766
Koulutustaso ko Helppo B re 90cm kerj Helppo vvj Noviisi SAAVUTUKSET VV II

Valjakkovarsojen laatuarvostelu 28.02.2017
2 + 4 + 1 + 3 + 5 + 9 = 24 p. VV-II

Kehponen tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa ystävättäreltäni Ninni H:lta joka oli juuri saanut välitettäväksi erän hieman tuntemattomammilta kasvattajilta tulevia suomenhevosia. Kauppa näistä hevosista kävi vilkkaasti joten rupesin oitis itsekin selailemaan tarjontaa läpi siinä toivossa etteivät kaikki hevoset olisi ehtineet mennä vielä siihen mennessä kun saisin ne läpikäytyä. Käytyäni kaikki myynnissä olevat hevoset läpi saatoin huokaista helpotuksesta, sillä erityisenä kiinnostukseni kohteena olevista hevosista vain yksi oli keretty jo myydä. Niinpä jätin kiirenvilkkaan ostotarjouksen kaiken kaikkiaan viidestä hevosesta, joista yksi oli musta pienhevosorii Kehponen, jolla kuulemma riitti lahjoja vaikka kuinka pitkälle mutta se käytti mieluummin aikaansa kepposteluun. Oli onneni kukkuloilla Ninnin ilmoittaessa että voisin tulla hakemaan koko viisikon Hervannasta kunhan kerkeäisin minkä yhteydessä allekirjoittaisimme myös hevosten kauppakirjat.

Keppi on luonteeltaan oikea keppostelija, joka pitää jekkujen tekemisestä toisinaan turhankin paljon. Oriille onkin näin ollen hyvä tehdä selväksi kerrasta ettei siltä siedetä yhtään asiatonta käytöstä, sillä muuten homma menee aivan temppuiluksi. Kepille ei myöskään saa näyttää minkäänlaista epävarmuutta sillä epävarmoja ihmisiä ori kyllä osaa pyörittää mielensä mukaan. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori onkin ehdottomasti sidottava kiinni, sillä se ei kertakaikkiaan osaa seistä kiltisti aloillaan koko hoitotoimenpiteiden suorituksen ajan vaikka kuinka käskisi. Harjaus Kepin kanssa sujuu yleensä ilman sen suurempia ongelmia, joskin herraa voi joutua houkuttelemaan melkoisesti ennen kuin se suostuu nostamaan jalat irti maasta kavioiden putsausta varten. Varusteiden laitto tahtoo herran kanssa olla yhtä tahtojen taistelua, sillä ensin se pullistelee kuin mikäkin pullistelun maailmanmestari ja kun suitsia pitäisi ruveta laittamaan päähän tekee ori kaikkensa pitääkseen päänsä pois hoitajansa ulottuvilta. Sitten kun oriin pään saa siten että suitsien päähän laitto olisi mahdollista ei herra tietenkään suostu avaamaan suutaan ja sen leuat saa kammeta miltei väkipakolla auki, sillä minkäänlainen suostuttelupuhe ei tähän herraan tehoa. talutettaessa Kepin kanssa saa olla tarkkana, sillä milloin se on yrittämässä pystyynnousua ja milloin säikkymässä puskissa piileksiviä näkymättömiä mörköjä eikä se koskaan oikein osaa kulkea nätisti taluttajansa vierellä ilman jonkinnäköistä venkurointia. Tammojen lähettyvillä ori on kuin mikäkin machomies mikäli toisia oreja on lähettyvillä, mutta muutoin herra kohtelee näitä ystävällisesti. Toisten orien lähettyville herraa ei missään nimessä parane päästää, sillä näiden kanssa se vain rupeaa haastamaan riitaa jääden usein pienemmän kokonsa vuoksi alakynteen.

Ratsastettaessa Keppi on vähän sellainen omanlaatuinen tapaus, jonka selkään ei kovin moni halua edes nousta. Tämä tosin johtuu osaksi varmastikin siitä, että oriilla on taipumusta testata ratsastajaansa tunnin aluksi esimerkiksi hyppimällä sivuille ja säikkymällä milloin mitäkin. Ori tarvitseekin näin ollen selkäänsä kokeneen ja napakan ratsastajan, joka ei aivan vähästä säikähdä. Napakalla ja johdonmukaisella käsittelyllä ori kyllä tekee mitä siltä pyydetään enempiä mukisematta. Keppi kuitenkin tarvitsee tarkat ja voimakkaat avut toimiakseen kunnolla joskaan apujen ei välttämättä täydy olla kovinkaan suuria, sillä herra reagoi hyvin myös pienempiinkin apuihin jahka ne on annettu tarpeeksi voimakkaasti. Oriilla on hieman matala joskin tästäkin huolimatta lennokas askellus, joka on suhteellisen mukava ratsastajallekin istua, mikäli ori vain kulkee kunnolla. Kouluratsuna Keppi ei ole siitä kaikista osaavimmasta päästä eikä sillä edes tahdo riittää kärsivällisyys kovinkaan vaativien koulukuvioiden vääntämiseen joten sen kanssa on tyydytty koulutuksessa Helppo B tasoon, vaikka kärsivällisyydellä oria varmaan saisi koulutettua pidemmällekin. Uusien koululiikkeiden opettelu ei kuitenkaan kuulu oriin bravuureihin ja liikkeitä saakin työstää melko pitkään ennen kuin ne ovat esittelemisen arvoisia. Esteratsuna Keppi sitä vastoin on todella lahjakas hevonen ja hyppääkin vaivatta lähes metristen esteiden yli vaikkei ponnua ihan metriin asti riitäkään. Ori on äärettömän ketteräjalkainen ja sen kanssa voi tehdä ties millaisia lähestymisiä esteille ilman pelkoa siitä että ori kieltäisi ellei lähestymiskulma sitten ole aivan mahdoton esteeseen nähden. Keppi on myöskin hyppääjänä todella rohkea eikä näin ollen kammoa erikoisimpiakaan esteitä mistä on hyötä paitsi rataesteillä myös maastoesteillä. Maastoesteradalla oriilla on myöskin hyötyä sen nopeuskestävyydestä, sillä se kestää hyvin yllättävänkin nopeaa matkavauhtia väsymättä.

Ajettaessa Keppi saattaa olla alkuun hieman tahmea, mutta kunhan sen moottorin saa lähtemään kunnolla käyntiin on se mitä energisin ajokki. Sen kuuliaisuudessa tosin olisi parantamisen varaa ja oriille saakin antaa ohjas- ja ääniavut melko napakasti ennen kuin ne menevät perille. Mikäli oriille kuitenkin antaa tarpeeksi napakat ja selkeät ohjeet tekee se mitä siltä pyydetään joskin toisinaan se saattaa yrittää tehdä siltä pyydetyt asiat puolihuolimattomasti ellei sen ajaja pysy tiukkana alusta loppuun ja vaadi sitä tekemään asiat huolella. Koulukoe sujuu oriilta useimmiten ihan kohtalaisesti, vaikkei se esitäkään mitään erityistä niin silti sen suoritukset riittävät usein ihan hyviin suorituksiin. Tarkkuuskoe ei todellakaan ole Kepin erikoisalaa ja siinä se menestyykin usein huonoitein ellei ajaja sitten saa herraa ohjattua tarkasti porttien läpi keiloja kaatamatta, sillä herra ei ole luonnostaan tarkka ja sillä on tapana jyrätä keilojen ylitse mikäli sille vain annetaan siihen mahdollisuus. Maratonosuus oriilta sen sijaan sujuu kelillä kuin kelillä hyvin ja tällä osuudella se sijoittuukin useimmiten parhaiten.

i. Tuhtonen
m 155cm
ii. Hövesmanni
m 156cm
iii. evm
iie. evm
ie. Jänkäpeikko
prt 150cm
iei. evm
iee. evm
e. Riekonmarja
prt 145cm
ei. Jaara
prt 143cm
eii. evm
eie. evm
ee. Suovenni
prt 135cm
eei. evm
eee. evm

21.01.2018 sph-o Tuulenpesän Kehpostelija (e. Kermikkä)

i. Tuhtonen kilpaili nuorempana menestyksellä kenttäratsastuskilpailuissa aina kansallisella tasolla asti, kunnes se myytiin uuteen kotiin oriin ollessa 12-vuotias. Oriin uusi omistaja ei ollut niinkään kiinnostunut kenttäkilpailuista, sillä tämä pelkäsi hyppäämistä ja niinpä Tuhtosesta alettiinkin koulimaan kunnollista kouluratsua. Kouluratsuna ori ei menestynyt aivan yhtä hyvin kuin kenttäratsuna, mutta kilpaili kuitenkin kohtalaisen hyvällä menestyksellä aluetasolla Helppo A- luokissa. Luonteeltaan Tuhtonen oli melkoisen vauhdikas tapaus, jolla ei ihan aina tahtonut kärsivällisyys riittää koulukuvioiden vääntämiseen, mistä johtuen se tarvitsikin koulua mentäessä selkäänsä erityisen napakan ratsastajan, joka teki herralle kerrasta selväksi että nyt ei pelleillä vaan tehdään töitä. Tuhtonen jätti kilparadat 16-vuotiaana, jolloin sen kanssa myöskin ruvettiin miettimään josko sen rakenne riittäisi kantakirjaan. Orin omistaja päätti kokeilla onneaan ja se kantakirjattiinkin III-palkinnolla muun muassa seuraavin kommentein hyvänpuoleinen orileima,syvä pyöreä runko,kevyehkö kaula, lyhyt jyrkkä lautanen, käyrähköt kintereet. Kantakirjauksen jälkeen Tuhtosta alettiin tarjota jalostukseen, mutta siitä ei koskaan tullut erityisen suosittua tammojen omistajien keskuudessa. Ori pääsi kuitenkin astumaan kymmenisen tammaa ja sen jälkeläiset ovat isänsä tapaan osoittautuneen melkoisiksi vauhtiputeiksi ja niillä on menestyksellä kilpailtu pääsääntöisesti kenttä-ja esteratsastuksen parissa.

ii. Hövesmanni oli melkoisen raskasrakenteinen yksilö, joka myytiin jo nuorena maatilalle mistä siitä alettiin koulia työhevosta. Ori osoittautuikin ahkeraksi työhevoseksi ja se veti niin auraa pellolla kyntöjenyhteydessä kuin rekeäkin talvisin. Hövesmanni oli lisäksi erittäin kultainen luonteeltaan, mistä johtuen sen omistajaperheen lapset saattoivat melko vapaasti käydä oriin selässä, sillä maaastoilemassa aina silloin tällöin, mutta sen kummemmin ei oriilla ratsastettu. Hövesmanni ehti toimia työhevosena miltei 10-vuotta ennen kuin tilanväki päätti siirtyä nykyaikaan, joten tilalle hankittiin traktori, mikä käytännössä tarkoitti sitä ettei Hövesmannia enää tarvittu peltotöihin. Sitä kuitenkin käytettiin edelleen apuna metsätöissä, minkä lisäksi perheen vanhempi tytär, joka oli innostunut valjakkoajossa alkoi kilpailla oriin kanssa lähiseuduilla pidettävissä valjakko-ajokilpailuissa, joissa ori monien yllätykseksi osoittautuikin hyvin lahjakkaaksi. Hövesmannin alkaessa tulla liian vanhaksi metsätöihin ja kilpailemiseen jätettiin se hyvin ansaitulle eläkkeelle. Jalostukseen oria ei varsinaisesti koskaan tarjottu mutta se sai kuitenkin astua joitain lähiseudun tammoja. Varsoilleen ori periytti pääsääntöisesti korkeaa työmoraaliaan sekä raskasrakenteisuutta.

ie. Jänkäpeikko ei ollut mikään rakennekukkanen, mutta hypätä tämä tamma osasi ja se kilpailikin monena vuonna suomenhevosten mestaruuksissa sijoittuen korkealle. Tamma ei kuitenkaan ollut luonteeltaan siitä kaikista helpoimmasta päästä ja tarvitsikin jämäkän käsittelijän, sillä se osasi halutessaan olla melkoinen diiva, jolle ei mikään kelvannut. Osittain tästä johtuen Jänkäpeikko saikin vietellä nuorempana melkoista kiertolaisen elämää ennen kuin lopulta päätyi omistajalle, joka sai tamman puhkeamaan kukkaan. Tämän kyseisen omistajan kanssa tamma sitten kiertelikin kilpailuissa napsien sijoituksen toisensa perään. Kilpaileminen Jänkäpeikolla lopetettiin 15-vuotiaana, jolloin sille alettiin etsiä hieman tasaisemman luonteen omaavia oreja, jotteivat sen jälkeläiset perisi emänsä vaikeaa luonnetta. Tässä onnistuttiinkin jossain määrin, sillä vaikka osa tamman kuudesta jälkeläisestä on luonteeltaan hieman hankalia ei yksikään ole kuitenkaan yhtä hankala kuin emänsä.

e. Riekonmarja oli kuvankaunis pienhevostamma, jonka kanssa kilpailtiin hieman koulu-ja valjakkokilpailuisssa, mutta pääsääntöisesti tamman omistaja halusi pitää tammansa siitostammana. Hermiäinen kuitenkin menestyi erinomaisesti niissä muutamissa kilpailuissa, joissa sen kanssa käytiin, joten lahjoja tammalla olisi varmasti riittänyt koulutustasoaan Helppo A ja noviisi pidemmälle. Jotain Hermiäisen hyvästä rakenteesta kertoneen se että se kantakirjattiin I-palkinnolla kommentein "Erittäin hyvät tyypit, pyöreä runko, pieni kaunis pää, korkea pitkä säkä, suora selkä, pyöreä jyrkkä lautanen. Hyvin kestäneet jalat, etujalat ohutsääriset ja hieman taittuneet varvasakselit, takajalat ahdasasentoiset. Hyvät kaviot." Tamma astutettiin kaiken kaikkiaan kymmenen kertaa, joista kerran se loi varsansa, joten sillä on yhdeksän elävää varsaa, jotka emänsä tapaan ovat yhteistyöhaluisia ja eteenpäinpyrkiviä ratsuja.

ei. Jaara myytiin jo nuorena ravitallille, jossa siitä alettiin oitis koulimaan ravuria. Oriin vanhemmat olivat kohtalaisesti menestyneitä ravureita eikä oriinkaan odotettu suurkilpailuissa menestyvän, joskin sen toivottiin pystyvän elättämään itsensä tienaamillaan voittorahoilla. Jaara osoittautui hitaasti kypsyväksi sortiksi eikä se oikein sen kummemmin menestynyt nuoremmalla iällä ja sen kanssa oltiin jo antamassa periksi kunnes 6-vuotiaana ori alkoi yhtäkkiä lunastaa siihen kohdistettuja odotuksia ja hieman enemmänkin. Jaaran parhaisiin saavutuksiin kuuluu sen sijoittuminen toiseksi kuninkuusravien kuninkuuskilpailuissa. Raveja ori kierteli aina 12-vuotiaaksi asti, jolloin se päästettiin astumaan tammoja ja viettelemään leppoisia eläkepäiviä. Tammojen astumisen ohella Jaara käytiin kantakirjaamassa tuloksena II-palkinto kommentein "Tyydyttävä sukupuolileima, hyvänpuoleiset muut tyypit, pyöreä sopusuhtainen runko, leveä kaula, lyhyehkö lautanen. Piirteettömät melko hyväasentoiset jalat, käyrät kintereet, pystyt etujalkojen vuohiset, hyvät kaviot. " Kaiken kaikiaan ori ehti astua parisenkymmentä tammaa ennen kuin se siirtyi sivuun myös jalostuspuuhista. Jälkeläisilleen ori periytti herkkäsuisuutta sekä kestäviä ja hyviä kavioita. Monet Jaaran ravurijälkeläisistä ovat isänsä tapaan osoittautuneet hitaastikehittyviksi juoksijoiksi alkaen vasta vanhemmiten niittä mainetta raviradoilla.

ee. Suovenni oli todella pienikokoinen suomenhevostamma, jonka kanssa keskityttiin lähinnä valjakkoajoon, sillä tamma oli liian pieni kasvattajalleen ratsastettavaksi. Valjakkoajossa Suovenni kuitenkin osoittautui erityisen taitavaksi etenkin tarkkuusosakokeessa ja sen kanssa käytiin kokeilemassa onnea ponien suomenmestaruuksissä hyvällä menestyksellä pariin otteeseen. Perheeseen tultua vauvan Suovennin käyttö jäi vähemmälle ja sitä alettiin vuokraamaan pienikokoiselle aikuisratsastajalle, joka alkoi pikkuhiljaa koulia siitä myöskin ratsua. Ratsuna tamma kilpaili vuokraajansa kanssa hyvällä menestyksellä koulua Helppo B-tasolla ja esteitäkin se hyppäsi 80cm asti muutaman vuoden kunnes sen omistaja päätti päättä vuokraussuhteen, sillä hän halusi teettää tammalla jokusen varsan ennen kuin se tulisi liian vanhaksi. Suovenni varsoikin kolmesti periyttäen jälkeläisilleen rauhallista luonnettaan sekä suoria liikkeitään.

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 24.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 05/60
02 25.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 01/60
03 27.01.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 07/60
04 31.01.2017 KRJ Cup Runoratsut lk 03: Helppo B Kutsu 19/209
05 04.02.2017 Encore lk 02: Helppo B Kutsu 03/30
06 06.02.2017 Romilly lk 02: Helppo B Kutsu 04/71
07 07.02.2017 Encore lk 02: Helppo B Kutsu 03/30
08 07.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 06/60
09 11.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 01/50
10 11.02.2017 Turmeltaja lk 01: Helppo B Kutsu 01/30
11 12.02.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 06/40
12 13.02.2017 Kisakeskus Lapland lk 02: Helppo C Kutsu 01/50
13 14.02.2017 Fiktio lk 01: Helppo C Kutsu 06/40
14 14.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 04/43
15 15.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 07/50
16 17.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 07/50
17 17.02.2017 Metsovaara lk 01: Helppo C Kutsu 04/40
18 18.02.2017 Kievarinkuja lk 01: Helppo B Kutsu 03/43
19 21.02.2017 Teilikorpi lk 01: Helppo B Kutsu 05/50
20 06.03.2017 Verner lk 01: Helppo B Kutsu 05/30
21 12.03.2017 Eelinniemi lk 02: Helppo B Kutsu 05/30
22 15.03.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
23 18.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 01: Helppo C Kutsu 07/100
24 20.03.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 05/40
25 21.03.2017 Ruuvalli lk 01: Helppo B Kutsu 05/30
26 23.03.2017 Myyränkolo lk 02: Helppo C Kutsu 03/30
27 21.05.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
28 24.05.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 03: Helppo B Kutsu 07/100
29 27.05.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 05/40
30 09.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
31 11.06.2017 Koistila lk 03: Helppo B Kutsu 06/40
32 17.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
33 19.06.2017 Koistila lk 04: Helppo B Kutsu 05/40
34 19.06.2017 Koistila lk 03: Helppo B Kutsu 03/40
35 28.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 01/40
36 29.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
37 30.06.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
38 09.07.2017 Daelwyn lk 01: Helppo B Kutsu 04/40
39 12.07.2017 Daelwyn lk 01: Helppo B Kutsu 01/40
40 15.07.2017 Fiktio lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
41 17.07.2017 Colder Creatures lk 02: Helppo B Kutsu 02/30
42 19.07.2017 Colder Creatures lk 02: Helppo B Kutsu 04/30
43 01.08.2017 Kärmeniemi lk 02: Helppo B Kutsu 02/50
44 05.08.2017 Kärmeniemi lk 02: Helppo B Kutsu 04/50
45 13.08.2017 Juksula lk 01: Helppo B Kutsu 07/60
46 13.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 01: Helppo B Kutsu 04/30
47 14.08.2017 Juksula lk 01: Helppo B Kutsu 01/60
48 18.08.2017 Raatteen Suomenhevoset lk 01: Helppo B Kutsu 04/30
49 29.08.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo B Kutsu 03/30
50 03.09.2017 Fiktio lk 01: Helppo C Kutsu 03/38
51 05.09.2017 Ketola lk 01: Helppo B Kutsu 02/30
52 06.09.2017 Fiktio lk 01: Helppo C Kutsu 04/38
53 12.09.2017 Maanan Suomenhevoset lk 02: Helppo C Kutsu 03/25
54 14.09.2017 Adina lk 02: Helppo C Kutsu 03/25
55 18.09.2017 Adina lk 02: Helppo C Kutsu 05/25
56 21.09.2017 Kärmeniemi lk 02: Helppo B Kutsu 06/40
57 23.09.2017 Kärmeniemi lk 02: Helppo B Kutsu 04/40
58 24.09.2017 Vuorna lk 01: Helppo C Kutsu 03/40

ERJ
ainoastaan sijoitukset
01 06.02.2017 Bellgrove lk 05: 90cm Kutsu 04/30
02 20.02.2017 Metsovaara lk 06: 90cm Kutsu 03/40
03 01.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 05/50
04 05.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 03/30
05 06.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 05/30
06 09.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 04/30
07 10.03.2017 Verner lk 01: 90cm Kutsu 05/30
08 19.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: 90cm Kutsu 07/100
09 20.03.2017 Kilpailukeskus Stewart lk 04: 90cm Kutsu 02/100
10 23.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 07/50
11 26.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 03/50
12 29.03.2017 Hengenvaara lk 03: 90cm Kutsu 07/50
13 10.04.2017 Mörkövaara lk 02: 90cm Kutsu 02/30
14 12.04.2017 Vähäpelto lk 02: 90cm Kutsu 02/30
15 14.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 03/30
16 19.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 03/30
17 20.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 05/30
18 21.04.2017 Kuuralehto lk 04: 90cm Kutsu 04/39
19 21.04.2017 Mörkövaara lk 01: 90cm Kutsu 03/30
20 22.04.2017 Vähäpelto lk 02: 90cm Kutsu 01/30
21 24.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 04/30
22 26.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 03/30
23 27.04.2017 Mörkövaara lk 01: 90cm Kutsu 03/30
24 28.04.2017 Mustasuo lk 01: 90cm Kutsu 05/30
25 11.06.2017 Ros Cirein lk 01: 90cm Kutsu 03/30
26 12.06.2017 Ros Cirein lk 01: 90cm Kutsu 05/30
27 22.06.2017 Belja Trakehners lk 02: 90cm Kutsu 02/21
28 25.06.2017 Belja Trakehners lk 02: 90cm Kutsu 01/21
29 27.06.2017 Turmeltaja lk 02: 90cm Kutsu 05/30
30 28.06.2017 Turmeltaja lk 02: 90cm Kutsu 05/30
31 05.07.2017 Turmeltaja lk 02: 90cm Kutsu 05/30
32 06.07.2017 Turmeltaja lk 02: 90cm Kutsu 04/30
33 08.07.2017 Turmeltaja lk 02: 90cm Kutsu 03/30
34 17.10.2017 Ravenscroft lk 05: 90cm Kutsu 05/30
35 19.10.2017 Ravenscroft lk 05: 90cm Kutsu 02/30
36 01.11.2017 Vuorna lk 01: 90cm Kutsu 03/30
37 05.11.2017 Vuorna lk 01: 90cm Kutsu 04/30
38 13.11.2017 Vuorna lk 01: 90cm Kutsu 01/30
39 14.11.2017 Vuorna lk 01: 90cm Kutsu 03/30
40 21.11.2017 Ricotan Suomenhevoset lk 03: 90cm Kutsu 04/30
41 24.11.2017 Ricotan Suomenhevoset lk 03: 90cm Kutsu 01/30
42 26.11.2017 Ricotan Suomenhevoset lk 03: 90cm Kutsu 04/30
43 11.12.2017 Kilpailukeskus Litt lk 04: 90cm Kutsu 02/40
44 12.12.2017 Kilpailukeskus Litt lk 04: 90cm Kutsu 01/40
45 13.12.2017 Kilpailukeskus Litt lk 04: 90cm Kutsu 01/40

KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 18.01.2017 Brokeback lk 01: Helppo Kutsu 05/30
02 21.01.2017 Brokeback lk 01: Helppo Kutsu 02/30
03 23.01.2017 Brokeback lk 01: Helppo Kutsu 04/30
04 29.01.2017 Brokeback lk 01: Helppo Kutsu 02/30
05 29.01.2017 Romilly lk 04: Helppo Kutsu 02/40
06 31.01.2017 Romilly lk 04: Helppo Kutsu 04/40
07 01.02.2017 Brokeback lk 01: Helppo Kutsu 03/30
08 05.02.2017 Vähäpelto lk 01: Helppo Kutsu 02/30
09 07.02.2017 Vähäpelto lk 01: Helppo Kutsu 01/30
10 08.02.2017 Vähäpelto lk 01: Helppo Kutsu 02/30
11 09.02.2017 Vähäpelto lk 01: Helppo Kutsu 01/30
12 11.02.2017 Cadogan Ponies lk 02: Helppo Kutsu 04/40
13 11.02.2017 Turmeltaja lk 02: Helppo Kutsu 03/30
14 12.02.2017 Metsovaara lk 04: Helppo Kutsu 06/40
15 13.02.2017 Cadogan Ponies lk 02: Helppo Kutsu 04/40
16 15.02.2017 Vähäpelto lk 01: Helppo Kutsu 04/30
17 16.02.2017 Metsovaara lk 04: Helppo Kutsu 05/40
18 17.02.2017 Romilly lk 04: Helppo Kutsu 04/31
19 20.02.2017 Metsovaara lk 04: Helppo Kutsu 04/40
20 20.02.2017 Turmeltaja lk 02: Helppo Kutsu 03/30
21 01.03.2017 Gateaway lk 02: Helppo Kutsu 02/40
22 06.03.2017 Gateaway lk 02: Helppo Kutsu 03/40
23 06.03.2017 Zurück lk 02: Helppo Kutsu 05/47
24 11.03.2017 Gateaway lk 02: Helppo Kutsu 06/40
25 13.03.2017 Zurück lk 02: Helppo Kutsu 03/47
26 25.03.2017 Zurück lk 02: Helppo Kutsu 02/47
27 18.06.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo Kutsu 02/30
28 19.06.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo Kutsu 01/30
29 02.07.2017 Hukkapuro lk 02: Helppo Kutsu 05/30
30 07.07.2017 Hukkapuro lk 02: Helppo Kutsu 04/30
31 12.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo Kutsu 05/30
32 18.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo Kutsu 01/30
33 20.07.2017 Cadogan Ponies lk 03: Helppo Kutsu 01/30
34 02.11.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo Kutsu 05/30
35 06.11.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo Kutsu 05/30
36 09.11.2017 Mörkövaara lk 01: Helppo Kutsu 01/30
37 25.12.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo Kutsu 01/30
38 29.12.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo Kutsu 02/30
39 30.12.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo Kutsu 02/30
40 31.12.2017 Cadogan Ponies lk 01: Helppo Kutsu 04/30
41 22.01.2018 Vuorna lk 02: Helppo Kutsu 02/30
42 06.03.2018 Hengenvaara lk 02: Helppo Kutsu 03/100
43 10.03.2018 Hengenvaara lk 02: Helppo Kutsu 09/100

VVJ
ainoastaan sijoitukset
01 25.01.2017 Tuiskula lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 03/30
02 31.01.2017 VVJ Cup Tuiskula lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 04/78
03 01.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 05/30
04 03.02.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilövaljakko Kutsu 01/29
05 03.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 01/30
06 04.02.2017 Kilpailukeskus Reiter lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilövaljakko Kutsu 02/29
07 10.02.2017 Yentel Ponies lk 01: Noviisi koulukoe yksiköt Kutsu 05/30
08 11.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
09 12.02.2017 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille Kutsu 05/40
10 15.02.2017 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille Kutsu 05/40
11 16.02.2017 Hengenvaara lk 01: Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille Kutsu 02/40
12 19.02.2017 Ros Cirein lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
13 22.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 04/30
14 22.02.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 02/32
15 23.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
16 23.02.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 05/32
17 25.02.2017 Huvitus lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 03/40
18 25.02.2017 Teilikorpi lk 02: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 04/30
19 28.02.2017 Swildie Highlanders lk 01: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/18
20 01.03.2017 Gateaway lk 01: Noviisi koulukoe, yksiköille Kutsu 04/40
21 01.03.2017 Huvitus lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/40
22 01.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 02/32
23 03.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/13
24 04.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 03/13
25 05.03.2017 Swildie Highlanders lk 01: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 04/18
26 06.03.2017 Gateaway lk 01: Noviisi koulukoe, yksiköille Kutsu 05/40
27 07.03.2017 Teilikorpi lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 01/30
28 10.03.2017 Teilikorpi lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
29 11.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 02/40
30 13.03.2017 Fiktio lk 04: Noviisi yhdistetty parivaljakoille Kutsu 04/24
31 13.03.2017 Hukkapuro lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 02/30
32 14.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 04/40
33 15.03.2017 Gateaway lk 01: Noviisi koulukoe, yksiköille Kutsu 04/40
34 15.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 03/40
35 16.03.2017 Hukkapuro lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 05/30
36 23.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 01/40
37 30.03.2017 Wild Side Cobs lk 01: Noviisi yhdistetty yksiköille Kutsu 03/40
38 06.07.2017 Hukkapuro lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
39 23.08.2017 Ketola lk 01: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/29
40 11.09.2017 Kototalli lk 01: Noviisi tarkkuuskoe yksilövaljakko Kutsu 01/30
41 11.09.2017 Vuorna lk 01: Noviisi koulukoe yksilöille Kutsu 02/29
42 06.10.2017 Mörkövaara lk 02: Noviisi tarkkuuskoe yksilöille Kutsu 02/30
43 28.10.2017 Härdelli lk 01: Noviisi yhdistetty avoin pareille Kutsu 03/30
44 02.11.2017 Härdelli lk 02: Noviisi kestävyyskoe yksilölle Kutsu 03/30
45 03.11.2017 Härdelli lk 02: Noviisi kestävyyskoe yksilölle Kutsu 02/30
46 04.11.2017 Härdelli lk 02: Noviisi kestävyyskoe yksilölle Kutsu 02/30
47 24.11.2017 Kaihovaara lk 02: Noviisi, kestävyyskoe yksilöille Kutsu 02/30
48 28.11.2017 Kaihovaara lk 02: Noviisi, kestävyyskoe yksilöille Kutsu 02/30
49 29.11.2017 Kaihovaara lk 02: Noviisi, kestävyyskoe yksilöille Kutsu 02/30