Tuulenpesän Kartano

Hengenvaaran Kielo

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen eikä liity mitenkään kuvien hevoseen

 

@ VV

NIMI Hengenvaaran Kielo "Kielo" Rekisterinumero VH18-018-1535
SYNTYNYT 12.02.2018 (3 vuotta) ROTU, SUKUPUOLI Suomenhevonen-tamma
väri voikko SÄKÄKORKEUS 153 cm
OMISTAJA Tuulia T. VRL-00084 KASVATTAJA Hapero,Hengenvaara
Koulutustaso ko Helppo A re 100cm kerj Helppo vvj Noviisi SAAVUTUKSET KV II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.08.2018
Rakenne: 8, Käynti: 3, Ravi: 1, Laukka: 3, Lisäpisteet: 1, Suku: 12.5
Yhteensä: 28,5p. KV-II

Hengenvaaran Kielo saatiin meille Hengenvaaran synttärimyynnistä harkittuani asiaa pitkään, sillä vaikka voikon värinen tammavarsa hurmasi minut heti nähtyäni siitä irtojuoksutuksessa otetun videon, mutta talli suorastaan ylitse pursusi jo hevosia eikä mieheni katsoisi hyvällä, jos ostaisin lisää hevosia, joten jouduin harkitsemaan asiaa pidemmän aikaa ennen kuin uskalsin jättää Haperolle tarjouksen mieheni selkäni takana. Hapero hyväksyi kuin hyväksyikin tarjoukseni, joten lähdin saman tien ajelemaan kohti Hengenvaaraan, missä tehtyämme paperit kuntoon lastasin tammavarsan traileriin ja lähdin ajelemaan takaisin kohti Tuulenpesää. Takaisin tallille päästyämme mieheni raivosi aluksi, että oliko minun pakko ostaa uusia hevosia kokoajan, mutta lauhtui pian nähtyään suloisen voikon tammaneidon ja talutti tämän omaan karsinaansa tallissa höpöttäen samalla itsekseen kuinka naisia ei saisi päästää hevosostoksille.

Kielo on luonteeltaan itse täydellisyys eikä näin ollen omaakaan pahoja tallitapoja, joskin saattaa suhtautua hieman epäluuloisesti uusiin ihmisiin joskin tamman saa nopeasti voitettua puolelleen kun sitä hieman lahjoo sokerinpaloin ja rapsutuksin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei tammaa täydy sitoa kiinni, sillä se nakuttaa paikallaan kuin patsas aina siihen asti kunnes hoitaja on saanut hoitotoimenpiteet tehdyksi oli sitten kyseessä karsinassa tai käytävillä tehtävistä hoitotoimenpiteistä. Harjattaessa neiti nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta ja sen voikin nähdä lepuuttavan toista takajalkaansa ja muutenkin sen asento kielii täydellisestä rentoutumisesta. Varusteet tamma antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia joskin kylmät kuolaimet neiti sylkäisee äkkiä suustaan, joten kuolaimet olisi syytä lämmittää nopeasti käsissä ennen kuin niitä Kielolle tarjotaan. Talutettaessa tamma seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä minne ikinä tämä meneekin. Muiden hevosten seurassa neiti omaa hyvät käytöstavat eikä koskaan osallistu tappeluihin vaan mieluummin poistuu paikalta.

Ratsastettaessa Kielo on mukavan herkkä vastaten hyvin ratsastajansa pienimpiinkin apuihin, muttei kuitenkaan niin herkkä että vetäisi herneet nenään mikäli sitä käsitellään toisinaan hieman kovaotteisemmin. Tämä ei kuitenkaan tee tammasta mitään automaattia, sillä se tekee ainoastaan mitä siltä pyydetään, mikä tarkoittaa sitä, että ratsastajan apujen tulee olla kohdallaan. Neidillä on kolme puhdasta askellajia, joista löytyy niin näyttävyyttä kuin lennokkuuttakin. Kouluaitojen sisäpuolella Kielo on sangen yritteliäs tapaus sortuen toisinaan yliyrittämiseen, jolloin sen liikkeistä tulee helposti liioitellun näköisiä. Mikäli neidin saa kuitenkin olemaan yrittämättä liikaa suoriutuu se sille annetuista tehtävistä ilmavin ja sulavin liikkein. Uusian koululiikkeiden opettelu on tosin tamman kanssa hidasta touhua, mutta kun se kerran pääsee juonenpäästä kiinni sujuu loppu kuin itsestään. Esteratsuna Kielo omaa kohtalaisen hyppytekniika joskin sillä on tapana hypätä liian läheltä estettä, joten sen ratsastajan on oltava tarkkana ponnistuspaikkojen kanssa. Tätä lukuunottamatta neiti on kuitenkin mitä ensiluokkaisin esteratsu, sillä se ei pelkää erikoisempiakaan esteitä ja kääntyy hyvin pienistäkin kulmista, kunhan sitä ei tuo aivan mahdottomissa kulmissa esteille. Maastossa Kielo on paitsi pomminvarma myös varmajalkainen selviten näin ollen maastossa kuin maastossa ilman ongelmia. Maastoesteillä tamma pärjää hyvin ja jaksaa hyvin läpi radan raskaissakin keliolosuhteissa kunhan sen kanssa ei aleta kaahottamaan tuhatta ja sataa.

Ajettaessa Kielo toimii hyvin oman moottorinsa varassa eikä sitä täydy näin ollen pahemmin hoputella. Tamma on aina valmis töihin eikä sillä ole tapana yrittää mennä sieltä missä aita on matalin. Ohjasapuihin neiti vastaa tottelevaisesti kunhan ne on annettu tarpeeksi tarkasti ja selkeästi. Ääniavut olisi Kielon kanssa syytä varmistaa ohjasvuin, sillä vaikka tamma yleensä reagoikin hyvin ääniapuihin ei se aina tunnu tajuavan mitä siltä pyydetään. Koulukoe neidiltä sujuu yleensä suhteellisen varmasti kunhan se vain saa ajajaltaan tarpeeksi tarkat avut siitä mitä sen halutaan tekevän. Tarkkuuskokeen aikana tammaa ei täydy pahemmin ohjastaa kuin oikeassa järjestyksessä porttien läpi, sillä se tietää kyllä itsekin mitä sen halutaan tekevän ja suoriutuu esteistä kuin itsestään. Kestävyyskokeen aikana tamma suoriutuu hyvin kunhan sitä ei pyydetä aloittamaan liian kovaa vauhtia vaan vauhti maltetaan pitää kohtuullisena.

i. Hengenvaaran Himalaja
KTK II,ERJ I,KRJ I,KERJ I,VVJ I
ii. Runon Hurmori
Ch,KTK II,ERJ I,KERJ I,KRJ II,VVJ II,SLA I
iii. Hurmosveikko
KTK III
iie. Karoliinan Hilkka
ie. Mörkövaaran Savanni
VSN Champion,KTK II,ERJ I,KRJ I,KERJ I,VVJ I,YLA II,SLA I
iei. Ruunappa
ERJ I,KRJ I,KERJ I,VVJ II,YLA II,SLA I
iee. Sinitian Taiga
ERJ I,KRJ I,KERJ I,VVJ I,SLA I
e. Koistilan Virna
KTK II
ei. Varismäen Revontiera
KTK II,VVJ I,SLA I
eii. Revontulia
Ch,KTK II,VVJ I
eie. Talventuike
KTK II
ee. Fiktion Virri
KTK III,KRJ II,VVJ II
eei. Vimma Vei
Ch,KTK II,KRJ II
eee. Sirityksen Surku
VVJ II

ei jälkeläisiä

KRJ
ainoastaan sijoitukset
ERJ
ainoastaan sijoitukset
KERJ
ainoastaan sijoitukset
VVJ
ainoastaan sijoitukset